Παραίτηση Προέδρου Κοινότητας Βολισσού: Μιλά για εγκατάλειψη από την Πολιτεία

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βολισσού Σωτήρης Παραδείσης, διαμαρτυρόμενος για την εγκατάλειψη της περιοχής της Αμανής. Στην επιστολή παραίτησής του σημειώνει ότι έχει συμπληρωθεί μια εβδομάδα από τότε που ένας νέος άνθρωπος (ο αρχιπυροσβέστης Ματθαίος Χρυσούλης) έχασε άδικα τη ζωή του και δύο μήνες που χάθηκε ένα έργο ανάπτυξης για τον τόπο -αυτό της μαρίνας των Λιμνιών προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ.

Αν και δεν είναι εύκολο να συγκριθούν τα δύο γεγονότα, το να χαθεί δηλαδή μια ανθρώπινη ζωή και ενώ δεν υπήρχε οδηγός στο ασθενοφόρο του Πολυδύναμου Ιατρείου Βολισσού με τη μη ένταξη ενός έργου, ο κ. Παραδείσης σημειώνει ότι το τρίτο εξίσου κατά τον ίδιο τραγικό γεγονός που τον οδήγησε στην παραίτησή του είναι η αδιαφορία.
«Είναι η αντιμετώπιση των παραπάνω συμβάντων από τους αρμόδιους φορείς και η προσπάθεια υποβάθμισης τους. Είναι η διαπίστωση ότι πολλοί δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και σφυρίζουν αδιάφορα.
Λες και η απώλεια της ζωής πολλών συνανθρώπων μας τα τελευταία χρόνια, επειδή δεν υπήρχε το προσωπικό και οι υποδομές που ήταν αναγκαία για τη διάσωσή τους, είναι ένα απλό στατιστικό θέμα.
Λες και η απώλεια της εξασφαλισμένης χρηματοδότησης για το μοναδικό αναπτυξιακό έργο των τελευταίων χρόνων στη Βολισσό και την ευρύτερη περιοχή είναι μια πράξη ήσσονος σημασίας», αναφέρει ο πρόεδρος της Κοινότητας Βολισσού.

“Θα περίμενα, έστω, μια συγγνώμη”

«Περίμενα, σημειώνει, μία εβδομάδα μετά το τραγικό συμβάν και πολύ περισσότερο χρόνο μετά την δυσμενή εξέλιξη στο θέμα της μαρίνας μήπως και κάποιοι από τους αρμόδιους παράγοντες, αντί να κρύπτονται πίσω από τον πολυτεμαχισμό των αρμοδιοτήτων, αναλάβουν την ευθύνη τους και κάποιος απ’ αυτούς υποβάλλει την παραίτησή του, για λόγους ευθιξίας. Αλλά δυστυχώς το δέσιμο με την καρέκλα είναι μια συνηθισμένη τακτική αν και ζημιογόνα για τον τόπο.
Θα περίμενα, έστω, να ζητήσει κάποιος συγγνώμη για όσα συνέβησαν».
«…Μπροστά σ’ αυτή την απουσία ανάληψης ευθύνης και την έλλειψη ευθιξίας από τους διάφορους ανευθυνοϋπεύθυνους, για μένα η επιλογή είναι μονόδρομος.
Παραιτούμαι, λοιπόν, εγώ.
Είναι ο μόνος τρόπος να επισημάνω πόσο ζοφερά είναι αυτά που συμβαίνουν. Κι ας μην έχει το Συμβούλιο μας καμία απολύτως αρμοδιότητα. Κι’ ας το έχουν καταντήσει διακοσμητικό».

Ο Σωτήρης Παραδείσης, που είναι παράλληλα διευθυντής στο «Μιχάλης Παπαμαύρος»-Γυμνάσιο Βολισσού- με λυκειακές τάξεις, σημειώνει ότι μετά τη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου θα υποβάλει την παραίτησή του τόσο από τη θέση του Προέδρου όσο και του μέλους του Συμβουλίου Κοινότητας Βολισσού.
«Θα είμαι παρών σε κάθε προσπάθεια του Συμβουλίου Κοινότητας. Θα είμαι δίπλα σ’ αυτούς τους υπέροχους συνεργάτες που μαζί ξεκινήσαμε πριν 2 χρόνια, με ενθουσιασμό και όραμα για τον τόπο μας.
Στη Βολισσό και τους κατοίκους της αξίζουν τα καλύτερα», καταλήγει ο κ. Παραδείσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος