Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Με πρωτοποριακό πρόγραμμα στηρίζει οικονομικά τους νέους φοιτητές

Με το σύνθημα γίνε “δωρητής” για να συμβάλλεις και εσύ στην επόμενη ακαδημαϊκή ημέρα του νησιού, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τα τμήματα της Σάμου ανέλαβαν πρωτοβουλία στήριξης του.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το πρωτοποριακό πρόγραμμα υποτροφιών “Η ΣΑΜΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ” με στόχο την οικονομική στήριξη των νέων φοιτητών που θα ξεχωρίσουν στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Το Πρόγραμμα αφορά τους νέους εισακτέους για το ακαδημαϊκό έτους 2021 – 2022 των παρακάτω Σχολών και Τμημάτων της Σάμου:

• Πολυτεχνική Σχολή: Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

• Σχολή Θετικών Επιστημών: Τμήμα Μαθηματικών και Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών

Με βάση το Πρόγραμμα, οι πρώτοι σε βαθμολογία εισακτέοι κάθε Τμήματος για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022, οι οποίοι θα συγκεντρώνουν έναν ελάχιστο αριθμό μορίων, θα λαμβάνουν υποτροφία ύψους 15.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην πλήρη κάλυψη των εξόδων διαμονής τουλάχιστον δύο (2) ετών στο νησί της Σάμου.

«Η άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνει το νησί λόγω της πανδημίας, του φονικού σεισμού, της μεταναστευτικής κρίσης συνθέτουν μία εικόνα που αποτρέπει τους νέους και τις οικογένειές τους να επιλέξουν την Σάμο για τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως αναφέρεται ως κοινή διαπίστωση.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι η ποιότητα των σπουδών και του προσωπικού του Πανεπιστημίου, η υποστηρικτική στάση τους στους φοιτητές, πλεονεκτήματα που διαπιστώθηκαν στις επίσημες αξιολογήσεις και πιστοποιήσεις, «δεν αποτελούν δυστυχώς κατά τα τελευταία χρόνια το κυρίαρχο κριτήριο για την επιλογή του νησιού μας ως τόπου σπουδών» αναφέρει το Πανεπστήμιο Αιγαίου σε σχετική ανακοίνωση του .

Να σημειώσουμε ότι η υλοποίηση του προγράμματος προϋποθέτει την συμμετοχή δωρητών (ιδιώτες, επιχειρήσεις, δημόσιοι οργανισμοί, ΟΤΑ Α’ και Β΄ Βαθμού, ιδρύματα).

Από τις δωρεές θα χρηματοδοτηθούν οι υποτροφίες που θα δοθούν από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου απευθείας στους φοιτητές, σύμφωνα με τα κριτήρια του προγράμματος. Οι δωρητές θα ενημερώνονται για την αξιοποίηση των συμβολών τους. Το Πανεπιστήμιο θα εκφράσει την ευγνωμοσύνη και την δημόσια αναγνώριση της προσφοράς κάθε συμπαραστάτη μας σε αυτήν την προσπάθεια.

Δωρητής γίνεται κάποιος συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJyOH1duzRX_qdBiTwl6n-IlMbabD5cy39X4At-h1a6GA_uA/viewform

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος