Β. Αιγαίο: Ομάδα Εργασίας για τα θέματα των ΑΜΕΑ

Την ανάγκη καταγραφής των ατόμων με αναπηρία στο Βόρειο Αιγαίο και την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους τόνισε η Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου Σοφία Μιχάλα, που σε συνεργασία με την Περιφέρεια διοργάνωσαν συζήτηση –τηλεδιάσκεψη με τις περιφερειακές ενότητες από τη Χίο στις 3 Δεκεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.

Η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, που παρέμεινε μέχρι τέλος στη συζήτηση, φθάνοντας έτσι με καθυστέρηση στα εγκαίνια του Κολεγίου- του ανακαινισμένου Περιφερειακού κτηρίου, πρότεινε τη Δημιουργία Ομάδας Εργασίας με εκπροσώπους από την Περιφέρεια, τους Δήμους, την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ και την Διαχειριστική Αρχή ώστε να εξεταστούν το θέμα της επίλυσης προβλημάτων και της ένταξης έργων και μελετών στο ΕΣΠΑ.
Β. Αιγαίο: Ομάδα Εργασίας για τα θέματα των ΑΜΕΑΠαράλληλα πρότεινε να αποτυπωθούν οι θέσεις που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των φορέων από Χίο, Σάμο, Λέσβο και Λήμνο των φορέων και να υπάρξει επιστολή προς τον πρωθυπουργό.
Παράλληλα τόνισε σε ένα χρόνο να πραγματοποιηθεί εκ νέου η τηλεδιάσκεψη, έτσι ώστε να εξεταστούν τα βήματα που θα έχουν γίνει.
Β. Αιγαίο: Ομάδα Εργασίας για τα θέματα των ΑΜΕΑ

Συνοψίζοντας τα θέματα που κατατέθηκαν στη συζήτηση από τους εκπροσώπους φορέων, ο Γραμματέας της ΠΟΒΑ Νέστορας Ξυλάς επισήμανε τα προβλήματα με τα ειδικά σχολεία· όπου για παράδειγμα στη Λήμνο η τουαλέτα απέχει 500 μέτρα από το σχολικό κτήριο καθώς και τα θέματα προσβασιμότητας στην κοινωνική ζωή· συμπεριλαμβανομένης της εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος