Οινούσσες: “Πράσινο φως” για την ενεργειακή αναβάθμιση του Οικοτροφείου

Ανοίγει ο δρόμος για την δημοπράτηση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου που στεγάζει το Οικοτροφείο Οινουσσών. Με προϋπολογισμό ύψους 400.000 ευρώ, το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και το “πράσινο φως” δόθηκε με την παραχώρηση της επικαρπίας του Οικοτροφείου στο Δήμο.
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ, συνυπέγραψε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ναυτιλίας και Παιδείας Οινουσσών, Στέφανο Διαμ. Πατέρα, την παράταση της παραχώρησης επικαρπίας του Οικοτροφείου, ιδιοκτησίας του Συνδέσμου, υπέρ του Δήμου Οινουσσών.

Οινούσσες: “Πράσινο φως” για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΟικοτροφείουΌπως σημειώνει ο κ. Δανιήλ, «με την συμβολαιογραφική αυτή πράξη ουσιαστικά εκκινεί το σημαντικό έργο ΕΣΠΑ της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Ένα έργο μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας, που αναβαθμίζει τις εκπαιδευτικές μας υποδομές, υλοποιείται μετά από διετή επίμονο αγώνα γραφειοκρατικής απεμπλοκής, που έδωσε επιτυχώς η Δημοτική μας Αρχή, υπό την τεχνική καθοδήγηση της ΜΟΔ Α.Ε. και της πολύ καλής δουλειάς της συμβούλου μας έμπειρης τεχνικής εταιρείας ΑΠΛΕΘΡΟΝ Α.Ε.».
Ο Δήμαρχος ευχαριστεί επίσης για τη βοήθειά το Ταμείο Ευπραγίας Οινουσσών, ενώ σημειώνει πως οι προσπάθειες του Δήμου και του ΔΣ του Συνδέσμου είναι η επίλυση και του ζητήματος της οικονομικής στήριξης της λειτουργίας του Οικοτροφείου, που φέτος φιλοξενεί 19 παιδιά που φοιτούν στα σχολεία των Οινουσσών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος