Οινούσσες: Ενημέρωση για το έργο αποκατάστασης στο κρηπίδωμα λιμανιού

Με τη συμμετοχή δημοτών και κατοίκων του νησιού πραγματοποιήθηκε στις Οινούσσες ενημερωτική συνάντηση για το θέμα του λιμανιού.
Ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ ενημέρωσε, την περασμένη Δευτέρα 23/5, στην αίθουσα “Μαρίας Π. Λαιμού”, σχετικά με τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για το έργο αποκατάστασης του εξωτερικού κρηπιδώματος.

Έχοντας μείνει οι Οινούσσες από τον περασμένη Νοέμβριο χωρίς απευθείας σύνδεση με τον Πειραιά, ευελπιστούν να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν τα έργα, έτσι ώστε τέλη μέσα στο Σεπτέμβριο να έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στο κρηπίδωμα.

Οινούσσες: Ενημέρωση για το έργο αποκατάστασης στο κρηπίδωμα λιμανιούΜιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Δήμαρχος Γιώργος Δανιήλ επισήμανε πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση και για την οικονομική ζωή του τόπου. Την περίοδο του Πάσχα, απουσία του δρομολογίου, ήταν μειωμένοι οι επισκέπτες, ενώ έχουν μείνει πίσω εργασίες, τόσο ιδιωτών όσο και του Δήμου. Όπως για παράδειγμα το έργο του βιολογικού σταθμού που είναι ζωτικής σημασίας για τον οικισμό των Οινουσσών.

«Αυτό που τονίστηκε στη συνάντηση, και είναι ευχή όλων, να προχωρήσουν ακόμα πιο γρήγορα οι διαδικασίες και με την ανάληψη της εργολαβίας να προχωρήσει το έργο με γρήγορους ρυθμούς», σημείωσε ο κ. Δανιήλ. Τόνισε δε την προσπάθεια που γίνεται από όλους, τόσο από το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου όσο και το Δήμο που πέτυχαν μέσα σε 20 ημέρες να έχουν λάβει εγκρίσεις από 7 φορείς!

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στις Οινούσσες, ο πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι Οινουσσών” διαβεβαίωσε ότι θα εξασφαλιστεί με το σκάφος “ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ” που διαχειρίζεται ο Σύλλογος, η καλύτερη δυνατή δημόσια ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του νησιού με το λιμάνι της Χίου.
Όπως σχολιάζει σε σχετική ανάρτησή του ο Δήμαρχος Οινουσσών κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «ο Πρόεδρος του ΣΦΟ κ. Γιάννης Λυγνός διαβεβαίωσε ότι θα παρακολουθείται συνεχώς η επιβατική ζήτηση και θα εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή δημόσια ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση, όπως επί τόσες δεκαετίες πράττει ο Σύλλογος για τον τόπο μας. Στο τέλος έγινε μια επιγραμματική αναφορά για τα ενταγμένα στα εθνικά, περιφερειακά κι ευρωπαϊκά προγράμματα εν εξελίξει και συγχρηματοδοτούμενα έργα, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Λάμπρος Σκούφης αναφέρθηκε στο δημοτικό τεχνικό πρόγραμμα και σε όσα έχουν προγραμματιστεί στο προσεχές διάστημα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος