Οινούσες: Πρώτη ενημερωτική συνάντηση για την Ενεργειακή Κοινότητα

«Πορευόμαστε όλοι μαζί, μ’ ένα έργο πολύτιμο για μας και τα παιδιά μας», τόνισε ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση, με πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής, για την Ενεργειακή Κοινότητα.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Δανιήλ, «η Αιγνούσα διακήρυξε την ώριμη βούλησή της να γίνει «πράσινο» κι ενεργειακά αυτόνομο νησί, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και τα αναπτυξιακά προγράμματα». «Βήμα πρώτο κι απαραίτητο είναι η ίδρυση μιας πολυμελούς ενεργειακής κοινότητας», τόνισε ο Δήμαρχος Οινουσσών.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 στην αίθουσα “Μαρίας Π. Λαιμού”, πήρε στη συνέχεια τον λόγο ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα ενέργειας Νίκος Καρατζάς, ο οποίος παρουσίασε τις σκέψεις και τις προτάσεις για την ίδρυση και λειτουργία της Ενεργειακής Κοινότητας Οινουσσών.

Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από άλλες ενεργές Κοινότητες μίλησε για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, το οποίο θα παράγει πράσινη ενέργεια ικανή να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων. Όσοι αποφασίσουν να μετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα εξασφαλίζουν μέσω της μεθόδου του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού (virtual net metering) μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος με έως και μηδενικές ανταγωνιστικές χρεώσεις, προστατευόμενοι από τις διακυμάνσεις των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η πρωτοβουλία αυτή είναι για την Αιγνούσα το «διαβατήριο» για μια μακροπρόθεσμή επένδυση με ισχυρά οφέλη για τον τόπο, που περιλαμβάνει δράσεις για την αύξηση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ( νερό, αέρα και ήλιο), τη δημιουργία ψηφιακών υποδομών, την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης, τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων και των υδάτων, τον εξηλεκτρισμό των μεταφορών, τον πράσινο μετασχηματισμό του τουρισμού και την ανάπτυξη των λιμενικών κι άλλων υποδομών», καταλήγει ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος