Οι πρώτοι πτυχιούχοι από το Τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου (video)

Τους πρώτους 25 πτυχιούχους του έχει πλέον το τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που επαναλειτουργεί στη Χίο από το 2017.

Την πορεία του, ο πρόεδρος του Τμήματος Θοδωρής Σταυρινούδης την χαρακτήρισε ως μια 12ετη Οδύσσεια, αφού ιδρύθηκε πρώτα το 2009, καταργήθηκε -“μάλλον άδικα” όπως είπε- λίγους μήνες αργότερα.

«Όλα αυτά τα χρόνια χρειάστηκε να ξεγελάσουμε αρκετές φορές τον Πολύφημο, να σώσουμε συντρόφους από τα μαγιοβότανα της Κίρκης, να φυλάγουμε τον Ασκό του Αιόλου για να μην τον ανοίξουν οι περίεργοι και οι κάποιοι φορείς ανόητοι», τόνισε ο Θοδωρής Σταυρινούδης λέγοντας ότι «όλοι είχαμε στο μυαλό μας αυτή την ημέρα. Την ημέρα ορκωμοσίας των νέων πτυχιούχων».
«Μην φοβάστε να ονειρεύεστε», τους προέτρεψε ο κ. Σταυρινούδης.

Ευχαρίστησε διοικητικό και διδακτικό προσωπικό, αλλά και δύο ανθρώπους που πρωτοστάτησαν για τη δημιουργία του Τμήματος. Τον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρι Τσάρτα και τον καθηγητή Δημήτρη Λαγό.

Κλείνοντας κάλεσε τους απόφοιτους- συναδέλφους του πλέον- να έχουν «αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και αυτοέλεγχο». Και να θυμούνται πάντα το σλόγκαν του Τμήματος «Πρώτα οι άνθρωποι».

Μέσω διαδικτύου ευχήθηκε στους απόφοιτους κατά τη διάρκεια της τελετής καθομολόγησης στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, μέσω διαδικτύου ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Ο Υπουργός σημείωσε τη στρατηγική θέση που κατέχει ο τουρισμός στην ανάπτυξη του τόπου, άρα και τη σπουδαία δουλειά που έχουν να κάνουν οι απόφοιτοι του Τμήματος Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ως μια ιστορική γενιά χαρακτήρισε αυτή την πρώτη των πτυχιούχων του Τμήματος η Πρύτανης, Χρυσή Βιτσιλάκη. Επισήμανε τη μεγάλη επιστημοσύνη και έρευνα που έχει το Τμήμα αυτό, που λειτουργεί ξανά από το 2017.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος