Οι εργασίες στις λιμενικές υποδομές το αντικείμενο της επίσκεψης του ΓΓ Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής στη Σάμο

Tριήμερη περιοδεία στην Σάμο πραγματοποιεί ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανόλης Κουτουλάκης , προκειμένου να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης στις λιμενικές υποδομές του νησιού που επλήγησαν από τον σεισμό αλλά και τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του όπως οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Για τον λόγο αυτό κατά την άφιξη του στην Σάμο αναχώρησε άμεσα για το Αγαθονήσι όπου μετά την απόφαση του Υπουργείου για αναβάθμιση της γραμμής και την κήρυξη της Εταιρείας ΑΝΕΚ ως έκπτωτη υπάρχει νέα προκήρυξη προκειμένου σε διάστημα 10 ημερών να δρομολογηθεί πλοίο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της μεταφοράς εκτός των επιβατών και των εμπορευμάτων που αποτελεί το μέγιστο πρόβλημα κυρίως των ψαριών από τις ιχθυοκαλλιέργειες. Στη Σάμο. ανήμερα της 25ης Μαρτίου συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Ανατολικής Σάμου συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Χριστόδουλο Στεφανάδη και ενημερώθηκε για τα έργα στα λιμάνια Σάμου και Πυθαγορείου ενώ ζήτησε και κατέγραψε τις ανάγκες σε νέες πρόσθετες εργασίες που αφορούν στην ασφάλεια τους και την αναβάθμιση τους. Μετέφερε τα νεότερα για το Μεταφορικό ισοδύναμο ενώ δέχτηκε πιέσεις για να παρέμβει το Υπουργείο Ναυτιλίας στις ακτοπλοϊκές εταιρείες να αναπροσαρμόσουν την τιμολογιακή πολιτική των εισιτηρίων καθώς υπάρχει μείωση των τιμών των καυσίμων ενώ τα εισιτήρια παραμένουν ακριβά με τιμές απαγορευτικές για τη μέση οικογένεια. Την Κυριακή 26 Μαρτίου παρευρέθηκε στο δοκιμαστικό δρομολόγιο του ταχύπλοου πλοίου της DODEKANISOS SEAWAYS, που προγραμματίζεται να προσεγγίζει σε προκαθορισμένα δρομολόγια το Λιμάνι του Μαραθοκάμπου. Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης του Καταμαράν και της παραμονής του στο λιμάνι του Όρμου, ο πρόεδρος της εταιρείας Dodekanisos sea ways Χρήστος Σπανός συζήτησε με τους θεσμικούς παράγοντες τα θέματα που αφορούν στην καθιέρωση του δρομολογίου όπως η λειτουργία του λιμενικού σταθμού, η εξασφάλιση της ασφαλούς πρόσδεσης του πλοίου και μία σειρά άλλων λεπτομερειών που απαιτούνται να διευθετηθούν και από το αρμόδιο υπουργείο ώστε να ξεκινήσει το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Ο κ. Κουτουλάκης ανέφερε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να δρομολογηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η επίλυση του ζητήματος. Την ιδιαίτερη ικανοποίηση τους εξέφρασαν και τα μέλη της ΕΤΕΜ τα οποία αμέσως μετά το δοκιμαστικό δρομολόγιο του καταμαράν δήλωσαν: “Σήμερα λοιπόν είχαμε την χαρά να έχουμε τον κύριο Κουτουλακη κοντά μας ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας και θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε. Ο στόχος μας υλοποιείται και πιστεύουμε σε λίγο καιρό να ξεκινήσουν τα δρομολόγια του πλοίου. Η σημερινή δοκιμαστική προσέγγιση ήταν η αρχή για την ανάπτυξη του τόπου μας”.

Αμέσως μετά τον Μαρθόκαμπο ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφτηκε το Λιμάνι του Καρλοβάσου όπου είδε από κοντά τις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο φονικός σεισμός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος