Οδηγίες σε πεζούς και εποχούμενους προσκυνητές για την Αγία Μαρκέλλα Χίου

Οδηγίες – συμβουλές για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών προσκυνητών, ενόψει της εορτής της Αγίας Μαρκέλλας, την Πέμπτη 22 Ιουλίου, δίνει η Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου.


Συγκεκριμένα συνιστά σε οδηγούς και πεζούς, που πρόκειται να κινηθούν προς το προσκύνημα, να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή, προς αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Συνιστάται στους πεζούς προσκυνητές:
• Να κινούνται στο άκρο της οδού, σε μονό στοίχο και αντίθετα προς την κατεύθυνση των οχημάτων.
• Κατά τη μετακίνησή τους, τις νυχτερινές ώρες, να έχουν μαζί τους φακό και να φέρουν ρούχα ανοιχτόχρωμα ή με αντανακλαστικά στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά τους οδηγούς:
• Να κινούνται με μικρές ταχύτητες, ιδιαίτερα όταν συναντούν πεζούς.
• Να φορούν τη ζώνη ασφαλείας ή το προστατευτικό κράνος, αντίστοιχα.
• Να μην προβαίνουν σε αντικανονικά προσπεράσματα.
• Να κινούνται στο δεξιό άκρο της οδού.
• Να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους σε σημεία που να καθιστούν δυσχερή την κυκλοφορία των λοιπών αυτοκινήτων και τη διέλευση λεωφορείων και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Σημεία ανεφοδιασμού
Περίπτερο όπου θα προσφέρονται νερό και αναψυκτικά στους προσκυνητές θα λειτουργήσει το Τµήµα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, από τις 9.00 μ.μ. σήμερα Τετάρτη, παραμονή της γιορτής της Αγίας Μαρκέλλας.
-Τα συνεργεία των Εθελοντικών Οµάδων Πολιτικής Προστασίας θα
βρίσκονται στα ακόλουθα σηµεία:
Κόµβος Πυτιούς, Κόµβος Σιδηρούντας, Κόµβος Βολισσού (Γεφύρι της Χωρής)
και ̟παραλία Λαµψά.
Όχηµα θα βρίσκεται εν κινήσει κατά µήκος του οδικού δικτύου α̟πό το Αί̟πος έως την Αγία Μαρκέλλα.
-Παράλληλα θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό αντι̟πυρικής προστασίας στα διερχόµενα αυτοκίνητα.
Να σημειωθεί ότι από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας και προς διευκόλυνση των προσκυνητών, πραγματοποιήθηκαν εργασίες χορτοκοπής και καθαρισμού των ρείθρων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της βόρειας Χίου.

Μηνύματα Αντιπεριφερειάρχη- Δημάρχου

“Η Χιοπολίτιδα Αγία, αποτελεί ευλαβική υπερηφάνεια των απανταχού της Γης ευρισκομένων Χίων και τον πολύτιμο πνευματικό θησαυρό για χιλιάδες πιστούς, που συρρέουν στον τόπο του μαρτυρίου της. Για να αποδώσουν τον οφειλόμενο σεβασμό στο μεγαλείο και τον ηρωισμό της, αλλά και για να ζητήσουν τη θαυματουργική της χάρη.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα τιμήσουμε τον εορτασμό της Αγίας Μαρκέλλας , παίρνοντας θάρρος, για να συνεχίσουμε το δύσκολο δρόμο μας”, αναφέρει στο μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος.

“Η μαρτυρική θυσία της Αγίας Μαρκέλλας σηματοδοτεί την αυταπάρνηση, την ταπεινότητα και το ψυχικό σθένος που πρέπει να έχουμε για να αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλες τις τρικυμίες της ζωής.
Εύχομαι του χρόνου να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της πανδημίας και να τιμήσουμε την Αγία μας με την δέουσα λαμπρότητα και τη θρησκευτική κατάνυξη χωρίς υγειονομικά μέτρα και περιορισμούς, μετατρέποντας το νησί μας ένα μεγάλο παγχιακό πανηγύρι”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος