Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου χαιρετίζει το νέο νομοσχέδιο για ζώα συντροφιάς

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου χαιρετίζει το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς το οποίο έρχεται από το υπουργείο Εσωτερικών. Μετά από τεράστιες προσπάθειες από το φιλοζωικό κίνημα αισθάνεται αισιόδοξο ότι το νέο νομοσχέδιο θα αποτελέσει τη βάση και θέτει τα θεμέλια για μία ολιστική προσέγγιση του θέματος των αδέσποτων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

“Υπήρξε μεγάλη αντιπαλότητα εντός και εκτός Βουλής σχετικά με την μεταφορά αρμοδιότητας των ζώων συντροφιάς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εσωτερικών. Γνώμη μας είναι ότι έπρεπε”, σημειώνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου.
“Αφενός γιατί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει αποτύχει παταγωδώς να εποπτεύσει τους Δήμους αφετέρου γιατί τα αδέσποτα ζώα κυρίως αποτελούν ευθύνη και αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης που υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών και θα πρέπει η χώρα μας κάποτε να μπορεί να μετρά δείκτες απόδοσης των Δήμων σε σχέση με τη διαχείριση αδέσποτων, αποτελεσματικότητα προγραμμάτων στειρώσεων και περίθαλψης, διαχείριση καταφυγίων και πολλά άλλα.
Υπάγονται επομένως στο Υπουργείο που εποπτεύει τους Δήμους ως ένα θέμα προτεραιότητας για το οποίο οι Δήμοι σε όλη τη χώρα θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να εμφανίσουν αποτελέσματα”, σημειώνει ο Σύλλογος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος