Ο Δήμος ανατολικής Σάμου συμμετέχει στο “Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων”

Μεταξύ των 91 δημάρχων και ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Πάρης Παπαγεωργίου που συνυπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων», κατά τη διάρκεια του 3ου ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη – Ανθεκτικές Πόλεις:

Το Μέλλον της Αυτοδιοίκησης». Το forum πραγματοποιήθηκε παρουσία 8 Υπουργών, Δήμαρχων από όλη την Ελλάδα και συνολικά 120 καταξιωμένων και διακεκριμένων ομιλητών (Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, καθηγητές πανεπιστημίων, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων κ.α.).Ο κ. Παπαγεωργίου συμμετείχε με ομιλία του στην θεματική ενότητα «Το Μεγάλο Στοίχηµα της Ανασυγκρότησης σε Περιοχές που ∆οκιµάστηκαν από Μεγάλες Φυσικές Καταστροφές».

Τόνισε ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι έτοιμη και θωρακισμένη όσο το δυνατόν καλύτερα για την επόμενη φορά, που μακάρι να μην υπάρξει. Είναι επομένως πολύ σημαντική η ίδρυση του δικτύου πόλεων για την πολιτική προστασία, την ανθεκτικότητα και την αειφορία. Γι` αυτό είμαστε άλλωστε εδώ σήμερα. Για να συνυπογράψουμε την δημιουργία του δικτύου και να προχωρήσουμε σε κοινές και συντονισμένες δράσεις που θα αποβούν θετικές για όλους όσοι θα συμμετέχουμε. Έχουμε ανάγκη από την γνώση, τις καλές πρακτικές, την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων και πάνω απ` όλα, όπως είπα, την συνεχή συνεργασία. Για να προλαμβάνουμε, να είμαστε σε ετοιμότητα και κυρίως να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις, τους κινδύνους και τις φυσικές καταστροφές».

Το νέο δίκτυο που γεννήθηκε σ’ αυτό το φόρουμ αποσκοπεί τόσο στην ανάπτυξη ενιαίων ικανοτήτων και δυνατοτήτων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και στη διασφάλιση ενός ισχυρού συστήματος πολιτικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο για τη μείωση των καταστροφών, ενώ παράλληλα σχεδιάζει και στη δημιουργία κοινοτήτων ικανών να αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις, όπως είναι η κλιματική κρίση και η τεχνολογική ανάπτυξη και να προωθούν τη σημασία της μείωσης του κινδύνου των καταστροφών ως συστατικό στοιχείο της αειφόρου ανάπτυξης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος