«Ο αυτισμός δεν είναι επιλογή, η αποδοχή όμως είναι» – Ισχυρό μήνυμα υποστήριξης από τη Μυτιλήνη(video)

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του συλλόγου γονέων και φίλων ανθρώπων με αυτισμό Συν-εξέλιξη , στην ποδηλατάδα ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αυτισμού που τιμάται στις 2 Απριλίου. Εκατοντάδες  μικροί και μεγάλοι , είτε ποδηλατώντας, είτε τρέχοντας , είτε περπατώντας, κρατώντας μπλε μπαλόνια συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή με το μήνυμα ότι «ο αυτισμός δεν είναι επιλογή η αποδοχή όμως είναι». Ξεκίνησαν από το δημοτικό θέατρο και κατέληξαν στα Τσαμάκια όπου η μουσικός Αννίτα Ματζουράνη παρουσίασε ένα μουσικό ταξίδι με τη συμμετοχή των παιδιών με αυτισμό και των γονιών τους.

«Ο αυτισμός δεν είναι επιλογή, η αποδοχή όμως είναι» – Ισχυρό μήνυμα υποστήριξης από τη Μυτιλήνη(video)

Οι  γονείς των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού , έχουν δώσει πολλούς αγώνες  από το 2017 που δημιουργήθηκε η Συν-εξέλιξη στη Μυτιλήνη και διεκδικούν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην κοινωνικοποίηση,  στη διαβίωση , στην εργασία.

«Ο αυτισμός δεν είναι επιλογή, η αποδοχή όμως είναι» – Ισχυρό μήνυμα υποστήριξης από τη Μυτιλήνη(video)Όνειρό τους είναι η δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, ενός χώρου δηλαδή για τη μόνιμη διαβίωση  ατόμων με νοητική αναπηρία και με κατάλληλα οργανωμένη υποστήριξη  για τη δημιουργική απασχόλησή τους. Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει εντάξει στην πρότασή της για το ΕΣΠΑ , τη δημιουργία ενός τέτοιου χώρου , για να χρηματοδοτηθεί όμως,  πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος και να εκπονηθεί μελέτη για το έργο.   Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου η πρόεδρος της Συν-εξέλιξης Αναστασία Σκούρτσου,  το θέμα αυτό θα τεθεί από το σύλλογο στον δήμο Μυτιλήνης .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος