Ντοκιμαντέρ από εφήβους, σε Αλεξανδρούπολη και Χίο

Εξόρμηση σε σχολεία παραμεθορίων περιοχών διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Άνασα» με την δημιουργία ντοκιμαντέρ και συντελεστές παιδιά, ηλικίας 15-18 χρόνων.

Μέσα από αυτό τα παιδιά θα εκφρασθούν για τον τόπο τους και θα προσπαθήσουν να τον συνδέσουν με το παρελθόν.

Η Αλεξανδρούπολη είναι μια από τις παραμεθόριες περιοχές που συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό με την συνεργασία του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης και της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης.

Η δράση θα γίνει στο 4ο ΕΠΑΛ της πόλης. Ήδη από τον Οκτώβριο έχουν ξεκινήσει διαδικτυακές συναντήσεις με τα παιδιά, που μαθαίνουν τεχνικές κινηματογράφησης, τις οποίες θα εφαρμόσουν στα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που θα φτιάξουν,  διάρκειας 10 με 15 λεπτών,  τα οποία θα παρουσιάσουν τον Δεκέμβριο στις υπόλοιπες ομάδες, ώστε μέσα από αυτό να ξεκινήσει ένας διάλογος, ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών μέσα από αυτό που τους συνδέει. Το ότι είναι κάτοικοι παραμεθορίων περιοχών.

Η ομάδα της «Άνασα»  θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη 20-22 Νοεμβρίου ώστε να γίνουν τα γυρίσματα.

Τα ντοκιμαντέρ μετά την επίσημη διαδικτυακή παρουσίαση  τον Δεκέμβριο, θα ανέβουν  σε ειδικό site,  που θα δημιουργήσει μια τάξη του 4ου ΕΠΑΛ, ενώ  μέσω YouTube θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει και το Μουσικό Σχολείο Χίου με την συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Η εμπνεύστρια της «Άνασα» κ. Ντόρα Ζαχαροπούλου  μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ανέφερε ότι «η επιλογή των παραμεθορίων περιοχών έγινε διότι βιώνουν μια άλλη πραγματικότητα από αυτήν της Αθήνας. Θελήσαμε να πάρουμε από τα καλά της περιοχής και να βοηθήσουμε όπου χρειασθεί, όπως στην ανάγκη για περισσότερες δράσεις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές κάτι που θα βοηθήσει στην ανανέωση όλων»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος