ΝΤ ΑΔΕΔΥ – Ε.Κ. Χίου: Απεργιακή συγκέντρωση στις 16 Ιουνίου έξω από το Δημαρχείο

Σε απεργιακή συγκέντρωση, την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί, στην είσοδο του Δημαρχείου Χίου, καλεί το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ.

«Ο αγώνας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο και δυναμώνει την εκμετάλλευση, που βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία, στη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση, χρειάζεται να κλιμακωθεί», σημειώνει στο κάλεσμά του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Χίου τονίζει πως, στηρίζει και συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση που προκήρυξε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ. “Οι δυνάμεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος δεν κάμπτονται. Το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη βουλή αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Αυτό το νομοσχέδιο δε διορθώνεται, πρέπει να αποσυρθεί. Θα είμαστε όλοι εκεί, ενωμένοι, να διαδηλώσουμε ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, που μόνο στόχο έχει να ισοπεδώσει τα κεκτημένα των εργαζομένων”, αναφέρει.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση απευθύνει το Σωματέιο Ιδιωτικών υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων νομού Χίου.

Να σημειωθεί ότι λόγω της απεργίας που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ αναβλήθηκε για την Πέμπτη το μεσημέρι η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χίου, όπως επίσης για την Πέμπτη, 17/6, στις 6.30 μ.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος