Νοσοκομείο Σάμου: Εργαζόμενοι και ασθενείς ενημέρωσαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα – “Ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό”

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μετέφεραν στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπας εργαζόμενοι και ασθενείς στο Νοσοκομείο Σάμου, ο οποίος επισκέφτηκε το Νοσηλευτικό Ίδρυμα κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο νησί.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Παναγιώτης Μεντρεκας μέλος της γραμματείας της ΚΕ, ο Βαγγέλης Μαρούπας μέλος της ΚΕ και ο Τίμος Χατζηλαγος δημοτικός σύμβουλος Ανατολικής Σάμου με τη ΛΑΣ. Από την πλευρά υγειονομικών και ασθενών συμμετείχαν και μίλησαν ο Σταμάτης Φιλιππής πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο και η Θεανώ Σαρρή Γεωργίου μέλος του ΔΣ, η Θεοδώρα Παπαδάμ από τον Σύλλογο Φίλων υποστηρικτών καρκινοπαθών Σάμου “ΕυΠο”, ο Σταύρος Καπωλης πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου, ο Νίκος Αποστολάκος από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, η Βάσω Βελωνη διευθύντρια παθολογικού τομέα του νοσοκομείου, η Ελένη Κρατημένου γιατρός στο ακτινολογικού, η νοσηλεύτρια Χρύσα Νομικού, η Κική Γερασίμου από τον τομέα καθαριότητας.

Όλοι τους χαρακτήρισαν απειλητική την κατάσταση , με έναν ξεπερασμένο οργανισμό που προβλέπει 76 θέσεις γιατρών αλλά σήμερα υπηρετούν μόλις 27, ενώ από τις 16 προβλεπόμενες θέσεις για την καθαριότητα μόνο 5 καλύπτονται αυτή τη στιγμή. Το προσωπικό είναι εξαντλημένο και έχει ξεπεράσει τα όριά του, όπως τόνισαν, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση.

Ειδική αναφορά έγινε για τους καρκινοπαθείς καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητες ειδικότητες για αυτή την πάθηση, όπως και μηχανήματα για διάγνωση ή θεραπεία, ενώ δεν καλύπτονται τα έξοδα διαμονής τους στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου είναι αναγκασμένοι να καταφύγουν για να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και θεραπείες. Εστίασαν στην έλλειψη μαγνητικού τομογράφου , αλλά και στις ανάγκες των γυναικών του νησιού καλύπτονται από κινητές μονάδες με συνέπεια η λίστα αναμονής να είναι τεράστια. Υγειονομικοί και εκπρόσωποι των ασθενών ζήτησαν απ’ τον ΓΓ της ΚΕ τη βοήθεια του ΚΚΕ στον αγώνα τους για στελέχωση του νοσοκομείου.

“Η κυβέρνηση προχωρά συνεχώς στην εμπορευματοποίηση και στην ιδιωτικοποίηση της υγείας . Τα κενά είναι τεράστια στο νοσοκομείο της Σάμου . Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς σε ειδικότητες σε νοσηλευτές σε προσωπικό και βέβαια πολύ άσχημες συνθήκες εργασίας λόγω ακριβώς αυτόν των τεράστιων ελλείψεων” δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας”

Αμέσως μετά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε σύντομη συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιάννη Χατζηκωνσταντή και τον διοικητικό διευθυντή Μιχάλη Καραβασίλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος