Νοσοκομείο Χίου: Επάνδρωση ασθενοφόρου για δευτερογενή περιστατικά – Πολιτική αντιπαράθεση (video)

Εφαρμογή από 1η Αυγούστου και για ένα τρίμηνο αναμένεται να έχει η απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Χίου, για την επάνδρωση ενός ασθενοφόρου που θα καλύπτει τις δευτερογενείς ανάγκες, δηλαδή τη μεταφορά ατόμων μετά τη λήξη της νοσηλείας τους ή τη μεταφορά νεφροπαθών- καρκινοπαθών που χρήζουν θεραπεία.Θα γίνει η πρόσληψη τριών ατόμων και με ωράριο λειτουργίας του ασθενοφόρου 9.00 με 5.00 μ.μ..Νοσοκομείο Χίου: Επάνδρωση ασθενοφόρου για δευτερογενή περιστατικά – Πολιτική αντιπαράθεση (video)Μάλιστα η Διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Κανταράκη, έκανε λόγο για πιλοτική εφαρμογή του μέτρου που πιθανόν και να συνεχιστεί και μετά τη λήξη του τριμήνου, και με χρήματα από την περιουσία του Νοσοκομείου.
Να θυμίσουμε ότι για το σκοπό αυτό δωρεά ύψους 5.000 ευρώ έδωσε πρόσφατα, η Μητρόπολη Χίου μέσω του ταμείου Αντιφυματικού Αγώνα.
Σε ότι αφορά το θέμα της ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Χίου, η κα Κανταράκη σημείωσε ότι περιμένουν τους διορισμούς από πλευράς Υπουργείου.

Παρέμβαση Ν. Μηταράκη
Παρέμβαση για τα θέματα υγείας έκανε με δήλωσή του (και με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα) ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου- βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.
Με δεδομένη την κριτική που ασκείται από φορείς του νησιού ότι μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στις αρχές Ιουνίου δεν άλλαξε κάτι στον τομέα της Υγείας στη Χίο, ο κ. Μηταράκης σημείωσε: «Η προστασία της υγείας των πολιτών αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας και πρωταρχική προτεραιότητα της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη».
Αναφέροντας ότι σήμερα το ΕΚΑΒ στη Χίο έχει 13 διασώστες ενεργούς, σε σύνολο 20 υπηρετούντων, αναφέρει σαν άμεσο μέτρο την επάνδρωση ασθενοφόρου από πλευράς Διοίκησης (όπως ήδη σημειώσαμε  κάτι που όπως αναφέρει «θα επιτρέψει στο ΕΚΑΒ να αφοσιωθεί στα έκτακτα περιστατικά».
Επίσης όπως αναφέρει «πρόσφατα, ένας νέος οδηγός ανέλαβε υπηρεσία στη Βολισσό», που να θυμίσουμε πριν από ένα χρόνο δινόταν αγώνας για την πρόσληψη ενός τουλάχιστον οδηγού.
Ο κ. Μηταράκης στην παρέμβασή του σημειώνει ότι «το ΕΚΑΒ θα προχωρήσει άμεσα σε προκήρυξη 3 νέων θέσεων, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, το οποίο γνωρίζει την σοβαρότητα του θέματος», και το οποίο «θα προχωρήσει άμεσα σε προκηρύξεις θέσεων ιατρικού, μόνιμου νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού, όπως έχει ζητήσει το ΔΣ του Νοσοκομείου.
Πέντε θέσεις Ιατρικό προσωπικό: παθολόγος-ογκολόγος, ιατρός επειγόντων περιστατικών, πνευμονολόγος, νεφρολόγος και ωτορινολαρυγγολόγος.
Είκοσι μία θέσεις Νοσηλευτικό προσωπικό. Αναμένω άμεσες εξελίξεις σε αυτά τα ζητήματα”, καταλήγει ο υπουργός Μετανάστευσης.

ΣΥΡΙΖΑ Χίου-ΠΣ: “Χορτάσαμε ψέματα”

Νοσοκομείο Χίου: Επάνδρωση ασθενοφόρου για δευτερογενή περιστατικά – Πολιτική αντιπαράθεση (video)“Παρά τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις, η ΔΕΣΜΕΥΣΗ του κ. Μητσοτάκη για 4.000 προσλήψεις Νοσηλευτών από τη ΔΕΘ το Σεπτέμβρη του 2020 όχι μόνο δεν έχει υλοποιηθεί αλλά και το μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων είναι κατά 5000 υπαλλήλους λιγότερο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η θεματική Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου, κάνοντας λόγο για “ιδεολογικές εμμονές” της Κυβέρνησης.
“Τα ψέματα των Μητσοτάκη- Μηταράκη- Κανταράκη τα ζούμε και εδώ στο Νομό Χίου με ένα νοσοκομείο:
• χωρίς προσωπικό,
• χωρίς μαγνητικό τομογράφο
• χωρίς μαστογράφο
• χωρίς ογκολόγο, χωρίς ακτινολόγο, χωρίς δεύτερο νευροχειρουργό και νευρολόγο
• με την μη ύπαρξη ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία”, είναι μερικά από τα σημεία που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.
“Ενάμιση μήνα μετά την επίσκεψη Πλεύρη οι ανακοινώσεις για προσλήψεις προσωπικού αποτελούν ένα μεγάλο ψέμα. Που ακόμα κι αν βγουν οι προκηρύξεις θα χρειαστούν 2 χρόνια να ολοκληρωθούν”, αναφέρει επίσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος