Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ: Κινητοποιήσεις για την υγεία, την ακρίβεια στην ενέργεια

Με ένα ευρύ διεκδικητικό πλαίσιο, “γιατί δεν μπορούν εργαζόμενοι και εργαζόμενες, άνεργοι και άνεργες, συνταξιούχοι και συνταξιούχες να ζητάμε λιγότερα”, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ μαζί με τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία και φορείς καλούν σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου.


Παράλληλα, στις 20 Οκτωβρίου θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις για την υγεία, με αυτοκινητοπορεία το απόγευμα και συναυλία στην πλατεία Βουνακίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ αφού η ενέργεια έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη την Τρίτη 25/10 στις 12:00 το μεσημέρι.
Ο Παναγιώτης Νικήτας, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ σημείωσε, ότι οι μισθοί πρέπει να διαμορφωθούν με βάση τον πληθωρισμό και με αίτημα κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο εξαιτίας των αυξημένων λογαριασμών.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Αρης Μιχαλάκης, τόνισε την ανάγκη συμμετοχής και στην κινητοποίηση για την υγεία, καταγγέλλοντας την πολιτική του βουλευτή και υπουργού της ΝΔ Νότη Μηταράκη που συνεχίζει να παίζει το «πούντο- πούντο το ασθενοφόρο», μετά τις διαβεβαιώσεις για επίλυση του προβλήματος κατά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Χίου.
Ο Πρόεδρος των συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χρήστος Οικονόμου, μίλησε για το ρεκόρ κερδών 15ετίας που εμφανίζουν οι εταιρείες που είναι στο χρηματιστήριο με πρώτες αυτές της ενέργειας.
«Τη στιγμή που για μας υπάρχει φτώχεια και παγωνιά», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τα σωματεία διαμαρτύρονται και για την πολιτική του Δήμου Χίου που δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα για μείωση των ανταποδοτικών τελών, την ώρα που τα νοικοκυριά πιέζονται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος