Νέες διακρίσεις για τα σαμιώτικα κρασιά του ΕΟΣΣ

Με ακόμα δύο χρυσά βραβεία τιμήθηκαν στον διαγωνισμό Sélections Mondiales des Vins Canada 2021 οι «Ψηλές Κορφές» και το «SamosVinDoux», του ΕΟΣ Σάμου.

Πρόκειται για δύο κρασιά ναυαρχίδες του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού ο οποίος αναδείχθηκε μεταξύ των λιγοστών οινοποιείων που τιμήθηκαν δύο από τα κρασιά του και μάλιστα, ανάμεσα σε σκληρό ανταγωνισμό 1.910 κρασιών, προερχόμενων από 32 χώρες.

Οι οίνοι δοκιμάστηκαν προσεκτικά από μια επαγγελματική κριτική επιτροπή 55 διακεκριμένων οινολόγων επί τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας διεθνών διαγωνισμών οίνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Sélections Mondialesdes Vins Canada έχει αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος διαγωνισμός γευσιγνωσίας εκτός Ευρώπης, με 28 ανελλιπούς παρουσίας στον οινικό χώρο.

Αναφορικά με τα κρασιά που διακρίθηκαν το SamosVinDoux, αποτελεί τον «πρεσβευτή» του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου που εξάγεται στον Καναδά εδώ και 4 δεκαετίες, ενώ οι «Ψηλές Κορφές» είναι το λευκό, ξηρό και ασύγκριτο κρασί του ΕΟΣ Σάμου που κατάφερε φέτος να αυξήσει τις πωλήσεις του κατά 51%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος