Νεαρή πρόσφυγας που ήταν έγκυος προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί στο ΚΥΤ στη Λέσβο

Τέλος στη ζωή της προσπάθησε να βάλει νεαρή Αφγανή γυναίκα που αυτοπυρπολήθηκε στη σκηνή της στο προσωρινό ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ την Κυριακή το πρωί γιατί δεν εγκρίθηκε η μετακίνησή της στη Γερμανία με την οικογένειά της. Η γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών και στον 9ο μήνα εγκυμοσύνης, διέμενε με τον άντρα και τα δύο μικρά παιδιά της σε σκηνή στο ΚΥΤ και ενημερώθηκε ότι λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης δεν μπορεί να επιβιβαστεί και να ταξιδέψει με το αεροπλάνο, μαζί με τους άλλους αναγνωρισμένους πρόσφυγες που μετακινούνται στη Γερμανία.

Η νεαρή γυναίκα στην απελπισία της ότι θα παραμείνει σε αυτές τις συνθήκες μέσα στο ΚΥΤ θέλησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Έβγαλε τα δυο μικρά παιδιά της έξω από τη σκηνή και περιέλουσε το σώμα της με εύφλεκτο υγρό. Με τη βοήθεια των υπολοίπων μεταναστών η φωτιά έσβησε και η γυναίκα μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Περιφερειακος Διοικητής Βορείου Αιγαίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας «η γυναίκα νοσηλέυεται φρουρούμενη στο νοσοκομείο, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση. Η κατάσταση της υγείας της είναι καλή, και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος