“Ναυμαχία” Μιχαηλίδη – Μηταράκη για το Μεταφορικό Ισοδύναμο – Πιστώθηκαν τα κονδύλια

Την είδηση ότι σχετικά με το μεταφορικό ισοδύναμο «τα απαραίτητα κονδύλια, για τις επόμενες πληρωμές, έχουν ήδη πιστωθεί στο αρμόδιο Υπουργείο στις 29 Μαρτίου και, σύμφωνα με την ενημέρωση, αναμένεται πολύ σύντομα να πληρωθούν επιβάτες και επιχειρήσεις», μεταφέρει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, απαντώντας στο συνάδελφό του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Μιχαηλίδη.

“Ναυμαχία” Μιχαηλίδη – Μηταράκη για το Μεταφορικό Ισοδύναμο – Πιστώθηκαν τα κονδύλια

Αν. Μιχαηλίδης: δεν έχουν λάβει ευρώ για το 2022

Σε χθεσινή του δήλωση ο βουλευτής Χίου και τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Μιχαηλίδης, σημείωσε ότι «συνεπής στην παύση πληρωμών των δικαιούχων του Μεταφορικού Ισοδύναμου παραμένει η κυβέρνηση της ΝΔ. Οι νησιώτες δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ για τα ταξίδια που έχουν πραγματοποιήσει τον τελευταίο χρόνο, ενώ οι νησιωτικές επιχειρήσεις δεν έχουν πληρωθεί τίποτα για ολόκληρο το οικονομικό έτος 2022!».
«…Από την πλευρά μας μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι η προσπάθεια της ΝΔ να ναρκοθετήσει την ομαλή λειτουργία του Μεταφορικού Ισοδύναμου για την επόμενη κυβέρνηση θα αποτύχει παταγωδώς.
Μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι πολιτικές δυνάμεις δηλαδή που οραματίστηκαν και υλοποίησαν το μέτρο αυτό, θα ανασυντάξουν και θα ενισχύσουν αποφασιστικά το Μεταφορικό Ισοδύναμο
», τόνιζε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

Απάντηση Ν. Μηταράκη

“Ναυμαχία” Μιχαηλίδη – Μηταράκη για το Μεταφορικό Ισοδύναμο – Πιστώθηκαν τα κονδύλια

«Διαβάζοντας την δήλωση του βουλευτή Χίου και Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, για το μεταφορικό ισοδύναμο, μόνο έκπληξη μπορεί να αισθανθεί κάποιος με την κατηγορία ότι η κυβέρνηση δήθεν δεν έχει στηρίξει τους νησιώτες.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στήριξε το μέτρο, αύξησε τον αριθμό των νησιών που είναι δικαιούχοι και σχεδιάζει να τον αυξήσει ακόμη περισσότερο.
Τα απαραίτητα κονδύλια, για τις επόμενες πληρωμές, έχουν ήδη πιστωθεί στο αρμόδιο Υπουργείο στις 29 Μαρτίου και, σύμφωνα με την ενημέρωση, αναμένεται πολύ σύντομα να πληρωθούν επιβάτες και επιχειρήσεις.
Εμείς μιλάμε με έργα και νούμερα
», σημειώνει μεταφέροντας και στοιχεία για τα ποσά που δόθηκαν για το Μεταφορικό Ισοδύναμο.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ για το έτος 2018 είχε προϋπολογίσει 60 εκατ. Ευρώ, αλλά τελικά έδωσε μόνο 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ το 2019, οι δικαιούχοι έλαβαν 28,6 εκατ. ευρώ.
Επί Νέας Δημοκρατίας, το 2020 δώσαμε 49,4 εκατ. ευρώ, το 2021 δώσαμε 25,6 εκατ. Ευρώ και το 2022 δώσαμε 71,7 εκατ. ευρώ, περισσότερα δηλαδή απ’ όσα έχουν δοθεί όλα τα χρόνια μαζί».
Ο κ. Μηταράκης θέτει και το θέμα της «μονιμοποίησης του νησιωτικού ΦΠΑ από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Διότι με τις μεταβατικές διατάξεις που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον μειωμένο ΦΠΑ θα τον είχαμε απωλέσει στα πέντε νησιά Χίο, Λέσβο, Σάμο, Κω και Λέρο από την 1η Ιανουαρίου το 2022
», καταλήγει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος