Να διεκδικήσει η Περιφέρεια Β.Α την ενίσχυση του νοσοκομείου Λήμνου ζητά η ΑΔΕΔΥ

Να στηρίξει το Περιφερειακό Συμβούλιο τα αιτήματα των σωματείων εργαζομένων του νησιού της Λήμνου, για την ενίσχυση και στελέχωση του νοσοκομείου του νησιού,  ζητά με επιστολή του στον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του σώματος, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο  θα συνεδριάσει στη Μύρινα της Λήμνου τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, και τα σωματεία του νησιού ζητούν  να τεθούν για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης και να ληφθούν αποφάσεις από το σώμα προκειμένου να διεκδικήσει από την κυβέρνηση, την ενίσχυση των δομών υγείας με μόνιμο προσωπικό και αντιμετώπιση όλων των λοιπών προβλημάτων που ανά καιρούς προκύπτουν και δεν αντιμετωπίζονται .

Ακόμα ζητούν να λαμβάνουν και οι επικουρικοί γιατροί του ΚΥ- Νοσοκομείου Λήμνου το επίδομα που δίνει η περιφέρεια σε γιατρούς μικρών νησιών που όμως σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι επικουρικού γιατροί του νοσοκομείου, το επίδομα όμως αυτό, αποτελεί κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής γιατρών στα νησιά.

Το ΝΤ. Λήμνου της ΑΔΕΔΥ καλέι το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου να διεκδικήσει:

  • Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, (2 παθολόγων, 3ου χειρουργού, 2ου αναισθησιολόγου, ογκολόγου, νεφρολόγου, οφθαλμίατρου, ουρολόγου), όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα (ελλιπή) Οργανισμό, αλλά και του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).
  • Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου στο νοσοκομείο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ανάκληση της αναστολής εργασίας των συναδέλφων μας στο νοσοκομείο με όλα τα συλλογικά και ατομικά μέτρα προστασίας.
  • Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού.
  • Λήψη οικονομικών, διοικητικών και θεσμικών κινήτρων για την έλευση και παραμονή ιατρών στο νοσοκομείο της Λήμνου και των ακριτικών νησιών γενικότερα, σύμφωνα και με τις προτάσεις των συνδικαλιστικών φορέων των νοσοκομειακών ιατρών.
  • Ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές.
  • Στελέχωση του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Λήμνου με δύο μόνιμους γιατρούς όπως προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας του.
  • Στελέχωση όλων των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό.
  • Την άμεση στελέχωση της ΚΟΜΥ με περισσότερο και μόνιμο προσωπικό, ώστε να εξυπηρετεί με περισσότερα συνεργεία του κατοίκους του νησιού μας, με δωρεάν και επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, σε όλο τον πληθυσμό του νησιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος