Να ανοίξουν τα σχολεία σε covid-free περιοχές ζητούν Ικαρία και Λήμνος

Αντιδράσεις προκαλεί στην Ικαρία και στη Λήμνο η οριζόντια απόφαση να κλείσουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα ακόμα και σε εκείνες της περιοχές που δεν έχουν καθόλου κρούσματα.

Στην Ικαρία ο Σύλλογος γονέων Ραχών δεν θα συμμετέχει στην διαδικασία της τηλε—εκπαίδευσης, ενώ το πρωί της Τρίτης 16 Μαρτίου, πραγματοποιείται  συνέλευση των δασκάλων στον Εύδηλο για το θέμα αυτό.

Οι γονείς θέτουν και άλλη μια βασική παράμετρο , την αδυναμία πρόσβασης των παιδιών στο διαδίκτυο, είτε λόγω κακής σύνδεσης και προβλημάτων διαδικτύου, είτε λόγω εξοπλισμού.

Στην ίδια κατεύθυνση και ΑΔΕΔΥ, ιατρικός σύλλογος και εκπαιδευτικοί συνδικαλιστικοί φορείς στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο με κοινή τους ανακοίνωση σημειώνουν ότι «Κλείνουν τα σχολεία ακόμα και σε περιοχές με ελάχιστα κρούσματα κορονοϊού και χαμηλό ιικό φορτίο, όπως είναι η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος» και ζητούν να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα κατά της διασποράς για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία.

Προτάσσουν επίσης, το θέμα του εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς, των τακτικών τεστ αλλά και την χρηματοδότηση της παιδείας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος