Ν. Μηταράκης: Να κοιτάξουμε μπροστά για το μέλλον της Χίου

Μήνυμα προς τους πολίτες της Χίου με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, που οδήγησαν στη συγκρότηση κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απευθύνει ο βουλευτής Χίου και υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

“Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, έγιναν πολλά. Καταρχήν, αντιμετωπίσαμε πολλαπλές προκλήσεις. Βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, αντιμετωπίσαμε πρωτοφανείς προκλήσεις στα εθνικά μας θέματα και στο μεταναστευτικό”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.
Αφού επισημαίνει ότι σε ότι αφορά την πανδημία “ήρθε να βάλει ένα οριστικό τέλος το εμβόλιο και να μας δώσει πίσω την ελευθερία μας”, σημειώνει σχετικά με τη Χίο.

“Στη Χίο αντιμετωπίσαμε την πανδημία. Ενισχύσαμε υγειονομικά το νησί μας, ενισχύσαμε με κλίνες ΜΕΘ το νοσοκομείο μας, ξεκινήσαμε εμβολιασμούς και για τους διαμένοντες στις δομές. Εμβολιάσαμε κατά προτεραιότητα τις Οινούσσες και τα Ψαρά”.

Σε ότι αφορά το προσφυγικό- μεταναστευτικό δηλώνει ότι “δύο χρόνια μετά, η μεταναστευτική κρίση είναι παρελθόν”.

“Έχουμε ανακτήσει τον έλεγχο του μεταναστευτικού, έχουμε ελέγξει και διατηρήσει σταθερά μειωμένες τις μεταναστευτικές ροές, μειώνουμε συνεχώς τις επιπτώσεις για τις τοπικές κοινωνίες. Ενδεικτικά, στα νησιά, το τελευταίο δωδεκάμηνο η μείωση των μεταναστευτικών ροών είναι της τάξης του -96%. Η αποσυμφόρηση έγινε πράξη!

Στη Χίο, ενώ στις εκλογές του 2019 διέμεναν στη ΒΙΑΛ 1978 αιτούντες άσυλο, σήμερα είναι 376. Η ΒΙΑΛ θα κλείσει, όπως θα κλείσουν και όλα τα διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται, τα οποία, σήμερα, στεγάζουν 289 αιτούντες.

Θα συνεχίσουμε την αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Δεν θα γυρίσουμε πίσω στη μεταναστευτική κρίση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και το μεταναστευτικό πλέον δεν είναι το ζητούμενο για τη Χίο. Πρέπει να δούμε μπροστά, το μέλλον του νησιού!”, σημειώνει ο κ. Μηταράκης.

ΕΤσι στο τελευταίο τμήμα του μηνύματος του αναφέρεται στα μεγάλα έργα που αφορούν το νομό, ενώ χαρακτηρίζει προσωπικό του στοίχημα το αεροδρόμιο και το νησιωτικό ΦΠΑ. Συγκεκριμένα αναφέρει:
– Ξεκινά η επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου.
– Ξεκίνησε η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, επισκευάζεται το υφιστάμενο Πρωτοδικείο.
– Κλείδωσε το νησιωτικό ΦΠΑ, “καταργώντας τη συσχέτιση με την υπερσυμφόρηση των νησιών, για την οποία ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ”.
– Ενίσχυση με περισσότερους σπουδαστές οι ΑΕΝ.

Δείτε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος