Μυτιλήνη: Διαμαρτυρία σωματείων κατά της δημιουργίας νέας κλειστής δομής (video)

Διαμαρτυρία και πορεία ενάντια στη δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Σαπφούς με πρωτοβουλία του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και τη συμμετοχή Σωματείων και φορέων.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στο Δημαρχείο Μυτιλήνης, όπου θυροκολλήθηκαν τα αιτήματα των νησιωτών που είναι τα ακόλουθα:

  • Να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο ούτε στη Λέσβο ούτε πουθενά, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό, να μη μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών.
  • Να κλείσει η φυλακή του Καρά Τεπέ και των άλλων hot spots.
  • Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Να απεγκλωβιστούν άμεσα από τα νησιά και τη χώρα μας. Να πάρουν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους και για όσους παίρνουν άσυλο να υπάρξει μέριμνα και οργάνωση από το κράτος για την κοινωνική τους ένταξη χωρίς την παρέμβαση των ΜΚΟ.
  • Να υπάρξει ουσιαστική και πλήρης στήριξη των νησιωτών.
  • Αποσύνδεση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό – επαναφορά του στο 50% για όλα τα νησιά.


Οι ομιλίες

Σήμερα είναι η αρχή, είναι η σπίθα. Με τον συντονισμό της δράσης μας όλων των φορέων, με μια Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων, φορέων και Συλλόγων θα πετύχουμε αυτό που φαντάζει δύσκολο. Θα γκρεμίσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, όπως άλλωστε το κάναμε στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα. Συνεχίζουμε δυνατά, αποφασισμένοι με κατά τόπους δράσεις και πρωτοβουλίες και προετοιμάζουμε νέο, πιο μεγάλο παλλεσβιακό συλλαλητήριο, τόνισε στην ομιλία του ο Θοδωρής Ασλανίδης, πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου.

Την ανάγκη να δοθεί στους πρόσφυγες η δυνατότητα να συνεχίσουν το ταξίδι τους, να φτάσουν στις χώρες που θέλουν, να επανασυνδεθούν με τις οικογένειές τους, τόνισε στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, Μαρία Μαδιτυνού.

Είναι ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι στο Προσφυγικό να ενταχθούν σε κρατικούς φορείς ώστε να μπορούν να παρέχονται υπηρεσίες με βάση τις ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών, ολοκληρωμένα και σχεδιασμένα,  επεσήμανε η Αναστασία Βελλή, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στις Δομές για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.

Θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο στους πρόσφυγες και μετανάστες, σε κάθε έναν και κάθε μια που ψάχνει μια καλύτερη ζωή ανέφερε ο φοιτητής Ιάσονας Ντότσικας, εκλεγμένος με την ΠΚΣ, στο Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος Γεωγραφίας.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων μίλησε ο αντιπρόεδρός της, Δημήτρης Στεφανής, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη χρηματοδότησης των αγροτών, της υγείας και της παιδείας.

Ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στη Μύρινα της Λήμνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος