Άδειασε ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ – Παραδίδεται στον Δήμο Μυτιλήνης

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί  η μετακίνηση στο ΚΥΤ Μαυροβουνίου και των τελευταίων 150 φιλοξενουμένων του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ, συνολικά μετακινήθηκαν 538 άτομα. Ο καταυλισμός κλείνει οριστικά και παραδίδεται στον δήμο Μυτιλήνης. Χθες μετακινήθηκαν από τον Καρά Τεπέ 60 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στον Πειραιά, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο μετακινήθηκαν συνολικά 800 άτομα.

Άδειασε ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ – Παραδίδεται στον Δήμο ΜυτιλήνηςΠολλές οργανώσεις που δραστηριοποιήθηκαν στο προσφυγικό εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο αυτής της δομής που αναγνωρίστηκε διεθνώς η καλή της λειτουργία και η παροχή αξιοπρεπών συνθηκών στους φιλοξενούμενους. Διαβιούσαν σε κοντέινερ ενώ στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ όλοι διαμένουν σε μεγάλες ή μικρότερες σκηνές.

«Όταν υπάρχει ένα επιτυχημένο εγχείρημα, δεν το ενταφιάζεις, αλλά προσπαθείς να το μιμηθείς και να το μεταφέρεις και στις υπόλοιπες δομές» σημείωσε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς που επισκέφθηκε χθες το δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

“Η κίνηση αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Λέσβο: Θέλουν να τη μετατρέψουν σε μια μόνιμη «φυλακή της Ευρώπης», φτιάχνοντας μια νέα υπερδομή για περισσότερους από 5-6000 ανθρώπους, προσβάλλοντας και αμφισβητώντας στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα… Ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποδοκιμάζουμε και αντιστεκόμαστε σε αυτή τη ζοφερή προοπτική για το νησί μας. Όταν υπάρχει ένα επιτυχημένο εγχείρημα, δεν το ενταφιάζεις, αλλά προσπαθείς να το μιμηθείς και να το μεταφέρεις και στις υπόλοιπες δομές” επισημαίνει ο Γιάννης Μπουρνούς΄.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος