Πρόεδρος ΠΦΣ: Μόνο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες η δωρεάν διάθεση των self-tests από τα φαρμακεία

Μόνο τις εργάσιμες ώρες και μέρες και όχι στις διανυκτερεύσεις ή τις αργίες , θα χορηγούν self test στους δικαιούχους τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Μετά την ανακοίνωση για υποχρεωτικά self test στους δημοσίους υπαλλήλους, είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρός του Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς δεν διευκρινίστηκε εγκαίρως  ότι κατά την 1η εφαρμογή του μέτρου από 26 Απριλίου έως 9 Μαΐου , οι υπόχρεοι μπορούν οποτεδήποτε να υποβάλλουν το αποτέλεσμα χωρίς συνέπεια στη δουλειά τους με αποτέλεσμα εκατοντάδες πολίτες να σπεύδουν στα φαρμακεία την Κυριακή για να το προμηθευτούν. Το ίδιο συμβαίνει και με τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους .

Κάθε εβδομάδα η πλατφόρμα διάθεσης των δωρεάν Self Tests θα παραμένει κλειστή  από το Σάββατο στις 20:00 το βράδυ έως την Δευτέρα στις 08:00 το πρωί, ειδικά για τις ημέρες του Πάσχα η πλατφόρμα θα παραμείνει κλειστή από το Σάββατο 01/05 στις 20:00 το βράδυ  – έως και την Τετάρτη 5/05 στις 08:00 το πρωί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος