ΜΚΟ της χρονιάς το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου για το autismap.gr

Το βραβείο της «ΜΚΟ της Χρονιάς» στην κατηγορία Κοινωνία κατέκτησε το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου για το autismap.gr στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards. To autismap.gr αποτελεί την πρώτη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για τον αυτισμό στην Ελλάδα.

Μέσα από αυτήν οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν γρήγορα, εύκολα και δωρεάν τις κατάλληλες υπηρεσίες κοντά στον τόπο κατοικίας τους και να αξιοποιούν τις υπάρχουσες νομοθετικές προβλέψεις, διεκδικώντας τα δικαιώματα τους και την κάλυψη των αναγκών τους.
Επιπλέον επιστήμονες με πολυετή εμπειρία στον αυτισμό, αρθρογραφούν μεταγράφοντας έτσι την επιστημονική πληροφορία με τρόπο προσιτό για τους μη ειδικούς. Σκοπός του autismap.gr είναι να συνεισφέρει στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αυτιστικών ατόμων και στη δημιουργία μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών, αποδοχής και σεβασμού.

Εκ μέρους του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, που είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και ιδρύθηκε στη Χίο το Μάρτιο του 1996, το βραβείο παρέλαβε η Παθολόγος -Επιδημιολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου, Νικολέττα Μαυροειδή.

«Η διάκριση του autismap.gr στα Hellenic Responsible Business Awards μάς δίνει την ευκαιρία να συστήσουμε τον πρώτο ψηφιακό οδηγό για τον αυτισμό στην Ελλάδα σε ευρύτερο κοινό. Σκοπός μας είναι η υποστήριξη των δικαιωμάτων και της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους, η ενίσχυση της προσβασιμότητας τους στις κατάλληλες δομές και υπηρεσίες, η καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού. Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε, να χρησιμοποιήσετε και να υποστηρίξετε το autismap.gr», δήλωσε η κα Μαυροειδή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος