Μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος: Εξέφρασε την αγωνία του δύο χρόνια μετά τον καταστρεπτικό σεισμό

Την αγωνία του εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης του με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από την ημέρα του φονικού σεισμού που ταρακούνησε το νησί της Σάμου με 7ρίχτερ, ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος. Αναφερόμενος σε εκέινη την ημέρα υπενθύμισε ότι η Μητρόπολη υπέστει μεγάλο πλήγμα 98 ιεροί ναοί και οι 4 Μονές πήραν το μεγαλύτερο μέρος του σεισμού «πάνω τους» προστατεύοντας τους πολίτες.

Δύο χρόνια μετά, έχουν υποστηλωθεί καί στερεωθεί έξι ναοί του νησιού, ο Ιερός Ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Πυθαγορείου, ο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Άνω Βαθέος, ο Ι.Ν. του αγίου Νικολάου Κοκκαρίου, ο Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Καρλοβάσου, ο Ι.Ν.του Αγίου Νικολάου Όρμου Καρλοβάσου και ο Μητροπολιτικός Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρλοβάσου.

Επίσης σύμφωνα με τον Μητροπολίτη συνεχίζονται οι διαδικασίες ανάθεσης μελετών για την στερέωση αποκατάσταση και αντισεισμική θωράκιση 4 Μοναστηριών καί 40 Ιερών Ναών της Σάμου με χρηματοδοτήσεις από τα Υπουργεία Πολιτισμού, Ανάπτυξης, Ναυτιλίας-Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τέλος ο κ. Ευσέβιος ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για υπογραφούν προγραμματικές συμβάσεις ανάθεσης μελετών και ευχήθηκε σύντομα να υπογραφούν και άλλες με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος