Υπεγράφη η ΚΥΑ για την μετατροπή του νοσοκομείου Μυτιλήνης και των Κέντρων Υγείας Μυτιλήνης και Μανταμάδου σε «άγονα τύπουυ Α» όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου. Η μετατροπή μιας δομής υγείας σε άγονη, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και αποσκοπεί στηνενίσχυση του νοσοκομείου και των ΚΥ με προσωπικό μέσω της παροχής ισχυρών οικονομικών και θεσμικών κινήτρων στους γιατρούς.
Την μετατροπή του νοσοκομείου σε τύπου Α, είχε ανακοινώσει πριν από λίγους μήνες ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, από τη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της νέας ψυχιατρικής κλινικής.
Η ψυχιατρική κλινική από χθες (27/8) άρχισε να λειτουργεί, με τη μετακίνηση των ασθενών και του προσωπικού στους νέους χώρους και στη Μυτιλήνη βρέθηκαν η υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, Ολυμπία Χριστοφιλέα, που έχει την αρμοδιότητα της ψυχικής υγείας . Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, παρουσία της διοίκησης του νοσοκομείου και προϊσταμένων τμημάτων αλλά και του τοπικού βουλευτή, η κ. Χριστοφιλέα σημείωσε ότι είναι η δομή της Μυτιλήνης έχει τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ψυχιατρικής στη χώρα . Για την στελέχωση της ψυχιατρικής κλινικής σημείωσε ανταποκρίθηκαν ψυχίατρος και παιδοψυχίατρος, οι οποίοι αναμένεται να βρίσκονται στις θέσεις τους εντός διμήνου, ενώ θα προκηρυχθούν κι άλλες θέσεις βοηθητικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Επίσης η κ. Χριστοφιλέα ανακοίνωσε ότι υπεγράφη η απόφαση και το Σεπτέμβριο θα δημοσιευθούν τα τεύχη δημοπράτησης για επισκευαστικές εργασίες σε τέσσερα Κέντρα Υγείας στη Λέσβο , Άντισσας Πολιχνίτου, Πλωμαρίου και Καλλονής και δύο στη Χίο, συνολικού προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος