Με τρεις μονάδες «δασοκομάντο» ενισχύονται μέχρι τον Ιούνιο τα νησιά Λέσβος, Χίος και Σάμος με στόχο να συμβάλουν στο έργο καταπολέμησης των δασικών πυρκαγιών όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου Παναγιώτης Κυπριωτέλλης.
Πρόκειται για την υλοποίηση απόφασης του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την πρόσληψη σε όλη την Ελλάδα, 650 Πυροσβεστών Δασικών Επιχειρήσεων 7ετούς θητείας στο Πυροσβεστικό Σώμα για το έτος 2024.
Στα νησιά οι μονάδες θα στελεχωθούν από 35 περίπου άτομα η κάθε μία. Πρόκειται για μεγάλη ενίσχυση σε προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος δεδομένου ότι θα ακολουθήσει και η πρόσληψη εποχικού προσωπικού όπως κάθε χρόνο, ενώ θα είναι και τονωτική ένεση για την ηλικιακή ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού της πυροσβεστικής υπηρεσίας που κατα έσο όρο σήμερα ξεπερνα τα 55 έτη.
Φωτο αρχειου απο τη φωτια στα Βατερα το καλοκαιρι του 2022
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος