Με τρεις εκδηλώσεις συμμετέχει ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας

Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει και φέτος για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου.

Η European Mobility Week ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου,  και ολοκληρώνεται με 3 εκδηλώσεις φέτος από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου. Θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2022 είναι η φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση και τρόποι για να παραμείνουμε υγιείς.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου με την μεγάλη νυχτερινή βόλτα του καλοκαιριού, το Summer Night Ride. Θα είναι η πρώτη ποδηλατοβόλτα που θα πραγματοποιηθεί με ολοκληρωμένα τα έργα σε όλο το μήκος του ποδηλατόδρομου στο Κάτω Κάστρο και τα Τσαμάκια.

Το Summer Night Ride  για ακόμα μια χρονιά θα κάνει νυχτερινή βόλτα στα στενά σοκάκια της Μυτιλήνης και θα καταλήξει στα Τσαμάκια. Για τη νυχτερινή ποδηλαταδα  απαραίτητα  τα φώτα ποδηλάτου, διάφανο εμπρός, κόκκινο πίσω ενώ η οδήγηση τη νύχτα απαιτεί ρούχα με φωτεινά χρώματα για να είμαστε εμφανείς.

Όλες οι δράσεις του Πο. ΣΥ. Λέσβου έχουν ως στόχο να συστήσουν στους πολίτες, ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής προωθώντας το ποδήλατο για τις αστικές τους μετακινήσεις, αλλά και σαν ένα πολύ καλό μέσο άθλησης.

Επιπλέον στο πλαίσιο της εβδομάδας κινητικότητας εντάσσονται και οι δύο σημερινές εκδηλώσεις το “My 1st Ride” και το “Lady’s Ride”

Το “My 1st Ride”  είναι μια δράση για παιδιά, κορίτσια και αγόρια, 6-16 ετών που θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στο άλσος Τσαμάκια πάνω από τον ποδηλατόδρομο Μυτιλήνης στις 17:00. Μαθήματα ασφάλειας από τους ειδικούς του χώρου, συμβουλές, σωστή θέση οδήγησης, παιχνίδια και μικρή βόλτα στο άλσος σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιράζονται δωρεάν στους μικρούς μας φίλους, επώνυμα αθλητικά ποδηλατικά παπούτσια σε μικρά νούμερα από 39 έως και …36. Όλοι οι ανήλικοι θα πρέπει να συνοδεύονται από έναν κηδεμόνα. Η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική. Προτείνονται γάντια κι επιγονατίδες.

Το “Lady’s Ride” έχει καθιερωθεί στο γυναικείο ποδηλατικό κοινό, σαν η πλέον αναμενόμενη βόλτα γένους θηλυκού που γίνεται μια φορά το χρόνο. Σ’ αυτή τη βόλτα κορίτσια απ’ όλο το νησί θα βολτάρουν για μια ώρα με τα ποδήλατά τους, στους δρόμους της Μυτιλήνης, σημείο συνάντησης σήμερα Σάββατο 17/9 στις 19:00, στα Τσαμάκια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος