Με μετακινήσεις αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία προσωρινή κάλυψη της Λήμνου

Με μετακινήσεις αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία της χώρας, θα καλυφθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου το κενό στη θέση αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο της Λήμνου. Ο μοναδικός αναισθησιολόγος του νοσοκομείου, που όλο το προηγούμενο διάστημα εργαζόταν εξαντλώντας τα όρια εφημεριών, από τις 18 Δεκεμβρίου πήρε αναρρωτικά άδεια και το νοσοκομείο έμεινε ακάλυπτο τις ημέρες των γιορτών αυξάνοντας τις αεροδιακομιδές.

Βέβαια ο αναισθησιολόγος δεν είναι το μόνο κενό στο νοσοκομείο της Λήμνου, καθώς η χειρουργική κλινική έχει μείνει με έναν μόνο χειρουργό και πάλι με μετακίνηση χειρουργού από άλλο νοσοκομείο τις προηγούμενες ημέρες, προγραμματίστηκαν χειρουργεία στο νησί της Λήμνου.

Θέσεις για να καλυφθούν τα κενά στα νησιώτικα νοσοκομεία προκηρύσσονται συχνά, αλλά παραμένουν άγονες, καθώς δεν δίνονται δελεαστικά κίνητρα, τη στιγμή μάλιστα που οι γιατροί γνωρίζουν ότι πολλές από αυτές τις θέσεις είναι μονήρεις  και η εξάντληση των ορίων εργασίας δεδομένη.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο διοικητής του νοσοκομείου Λήμνου, Τριαντάφυλλος Κανταράς, «ο προγραμματισμός της 2ης ΥΠΕ είναι να καλυφθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου το νοσοκομείο της Λήμνου με την μετακίνηση αναισθησιολόγων από αλλά νοσοκομεία της χώρας ενώ σύντομα θα επαναπροκηρυχθεί μόνιμη θέση με πιο δελεαστικά κριτήρια και συγκεκριμένα θέση Διευθυντή, προκειμένου να τύχει ανταπόκρισης από γιατρό αυτής της ειδικότητας.

Το πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγου στο νοσοκομείου Λήμνου κατέθεσε με αναφορά του στη Βουλή ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς. Συγκεκριμένα κατέθεσε τις επιστολές του σωματείου εργαζομένων και της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών νοσοκομείου Λήμνου, με τις οποίες εκφράζονται η έντονη διαμαρτυρία για την κρίσιμη και επικίνδυνη απουσία Αναισθησιολόγου στο Γενικό Νοσοκομείου Λήμνου και η εύλογη ανησυχία και δυσαρέσκεια για την σημαντική υποστελέχωση του νοσοκομείου και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του νησιού, και στηρίζει το δίκαιο αίτημα της άμεσης και πλήρους στελέχωσής τους με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος