Με εξώδικό, για την μετακίνηση της παιδιάτρου, απαντά ο Δήμος Ικαρίας

Παρά τις διαβεβαιώσεις από την υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, που δόθηκαν προφορικά πριν από λίγες ημέρες όταν ξεκίνησε η υπόθεση με το κενό των παιδιάτρων στο νοσοκομείο της Σάμου και την πρόθεση να καλυφθεί από την Ικαρία, ότι δεν θα γίνει καμία μετακίνηση παιδιάτρων από το νοσοκομείο προς αυτό της Σάμου, την Πέμπτη 23/3, με έγγραφό της, η διοίκηση του ΓΝ Σάμου προχωράει στην μετακίνηση της μίας παιδιάτρου, αρχικά για την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας που στη βάση αποφάσεων γενικών συνελεύσεων δηλώνει “πως θα αγωνιστούμε δυναμικά έως ότου και αυτή η μετακίνηση να μείνει στα χαρτιά” προχώρησε την Παρασκευή σε 24ωρη απεργία με ανοιχτή συνέλευση εργαζομένων στο προαύλιο του νοσοκομείου από τις 11 το πρωί, ενώ θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με δράσεις σε περίπτωση που η διοίκηση του νοσοκομείου Σάμου εμείνει στην παράλογη αυτή μετακίνηση.

Ο δήμος Ικαρίας απο την πλευρά του προχώρησε σε εξώδικο που κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, στον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Χρήστο Ροιλό αλλά και στον Βουλευτή του Νομού κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, αναφέροντας οτι η νέα αυτή εξέλιξη μόνο κατάπληξη, θλίψη και απογοήτευση δημιουργεί και σημειώνει πως:

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την προαποφασισθείσα, όπως διαφαίνεται και μάλιστα ερήμην μας, αυθαίρετη, παράνομη και καταχρηστική μετακίνηση της παιδιάτρου ……. στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Σας επισημαίνουμεότι η απόφασή σας τυγχάνει επικίνδυνη για το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και απαξιωτική για το Δήμο Ικαρίας. Σας Καλούμε:

α) Να ανακαλέσετε άμεσα και χωρίς υπαίτια καθυστέρηση την ειλημμένη, ερήμην μας, απόφασή σας περί μετακίνησης της παιδιάτρου ……. στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και

β) να παραλείψετε κάθε παρόμοια ενέργεια στο μέλλον, άλλως,

Σας Δηλώνουμε ότι για τη προστασία μας, θα προσφύγουμε άμεσα, ενώπιον των αρμοδίων Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος