Με 5 πτήσεις εβδομαδιαίως στη Λέσβο για το 2022 η Jet2

Νέες προοπτικές για τις πτήσεις τσάρτερ στη Λέσβο από τη Βρετανία, ανοίγει η επίσκεψη στο νησί του CEO της Jet2 Ηolidays Steve Heapy και εκπροσώπων της εταιρείας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μόλυβο με τη συμμετοχή παραγόντων του δήμου Δυτικής Λέσβου, παραγωγικών φορέων και φορέων του τουρισμού, ανακοινώθηκε ότι για το 2022 θα υπάρξουν 5 πτήσεις εβδομαδιαίως για τη Λέσβο.

Με 5 πτήσεις εβδομαδιαίως στη Λέσβο για το 2022 η Jet2Όπως σημειώνει η αντιδήμαρχος τουρισμού Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή «η επίσκεψή τους σηματοδοτεί την προσωπική επένδυση της JET2 να αναπτύξει τον προορισμό της Λέσβου. Επισκέφτηκαν διάφορα μέρη του νησιού, όπως το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, συμμετείχαν σε δράση ορνιθοπαρατήρησης στις Αλυκές της Καλλονής, έκαναν περιήγηση στα στενά του παραδοσιακού οικισμού του Μολύβου και πραγματοποίησαν συνάντηση με παράγοντες του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Περιφέρειας, του Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ξενοδόχων, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και με τους εταίρους της JET2 απ’ όλο το νησί σε ξενοδοχείο στο Μόλυβο.

Με 5 πτήσεις εβδομαδιαίως στη Λέσβο για το 2022 η Jet2Τα 4 κύρια σημεία της παρουσίασης του CEO της JET2 ήταν:

  1. Για το έτος 2022 θα υπάρξουν 5 πτήσεις εβδομαδιαίως για τη Λέσβο, καθιστώντας έτσι τη JET2 την εταιρεία με τις περισσότερες πτήσεις στη Λέσβο για την επόμενη χρονιά. Αποτελεί τεράστια επένδυση όταν η κάθε πτήση για να εκτελεστεί έχει κόστος 37.000 ευρώ.
  2. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επέκτασης της σαιζόν offseason με την υποστήριξη της εναλλακτικής αγοράς Birdwatching.
  3. Η ανάγκη συνεργασίας και προσωπικής επένδυσης των επιχειρηματιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού με τη JET2 για την βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών που προσφέρονται καθώς και στον τομέα της προβολής.
  4. Την ανάγκη εφαρμογής “πράσινων” πρακτικών που αποβλέπουν στην βιώσιμη ανάπτυξη (sustainability). Ο CEO της Jet2 τόνισε πως είναι ευκαιρία η Λέσβος να γίνει γνωστή ως αειφόρος προορισμός, κάτι που αναζητάνε πλέον όλοι οι διεθνείς Tour Operators σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η κυρία Βατή σημειώνει ότι «αυτή είναι και η πρόταση έχει κάνει προς τη ΠΒΑ το 2020 ως Δήμος Δυτικής Λέσβου, για να αξιολογηθεί η Λέσβος από το GSTC (Global Sustainable Tourism Council) ως βιώσιμος προορισμός ώστε να προχωρήσουμε (κατόπιν σκληρής δουλειάς) στη πιστοποίηση του προορισμού της Λέσβου ως “Sustainable Destination”».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος