Με ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από τους πολίτες συνεχίζεται η δράση πρόληψης της οστεοπόρωσης στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στη Σάμο.
Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, Ευτυχία Δήμου, αναφέρθηκε στη σημασία των δράσεων πρόληψης και κοινωνικής προσφοράς, υπογραμμίζοντας τον ρόλο τους στην έγκαιρη διάγνωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Η πρωτοβουλία υλοποιείται από το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, ενώ τη δράση στηρίζει και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Σάμου. Καθοριστική ήταν η συμβολή της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, η οποία εξασφάλισε τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διενέργεια των μετρήσεων, ενισχύοντας τις δυνατότητες πρόληψης στο νησί.
Οι δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας πραγματοποιούνται από τις 20 έως τις 24 Απριλίου, με τη συμμετοχή εξειδικευμένου προσωπικού. Στη δράση συμβάλλουν η ραδιοτεχνολόγος Ελένη Διαμαντή και η ιατρός Ευαγγελία Μυτιληνού, ενώ διοικητική υποστήριξη παρέχουν οι επισκέπτριες υγείας Αδαμαντίνη Χανή και Νικολέττα Τσέλιου. Την τεχνολογική υποστήριξη έχει αναλάβει η υπάλληλος πληροφορικής Δήμητρα Ορφανού.
Οι διοργανωτές εκφράζουν ευχαριστίες προς τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Ελισσαίο Μαυρατζώτη, καθώς και την προϊσταμένη του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Ελένη Σοφούλη, για τη συμβολή τους στην υλοποίηση της δράσης, όπως και προς το προσωπικό της μονάδας.
Η συμμετοχή των κατοίκων του Δήμου Δυτικής Σάμου χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ενθαρρυντική, αναδεικνύοντας την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Όπως επισημαίνεται, υπάρχει πρόθεση συνέχισης αντίστοιχων δράσεων στο μέλλον.Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα Δήμου και στον θεσμό του οικογενειακού γιατρού, τονίζοντας ότι αποτελεί βασικό πυλώνα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη συνεχή παρακολούθηση των πολιτών.
Η δράση την Κυριακή και την Δευτέρα θα μεταφερθεί στον Μαραθόκαμπο της Σάμου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος