Μαρτυρία γυναίκας – θύματος κακοποίησης στην ΕΡΤ Β. Αιγαίου (ηχητικό)

Την συγκλονιστική μαρτυρία της, σε μία κακοποιητική σχέση 20 χρόνων, καταθέτει  μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου η «Μαρία» , μία νέα γυναίκα που βρήκε τη δύναμη να βγει από αυτό το «βούρκο» όπως λέει η ίδια και στέλνει το μήνυμά της στις άλλες γυναίκες που ζουν σε μία τέτοια κατάσταση, να μιλήσουν.

Δεν αναφέρονται τα πραγματικά στοιχεία της γυναίκας αυτής, η οποία με την σωστή καθοδήγηση, απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές στη Λέσβο, φιλοξενήθηκε στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών και λίγα χρόνια μετά, όχι μόνο τα κατάφερε να σταθεί στα πόδια της αλλά να ακολουθήσει τα όνειρά της και τις σπουδές της.

«Ούτε που καταλαβαίνεις πώς έγινες θύμα αυτής της σχέσης, στις μικρές μας κοινωνίες όλα αυτά φαίνονται φυσιολογικά, η αυτοπεποίθησή σου μηδενίζεται, δεν υπάρχει παράθυρο ελπίδας. Γυρίζω πίσω σε αυτά τα χρόνια και αναρωτιέμαι , ένας δεν υπήρχε να μιλήσει σε αυτό το κορίτσι για τα δικαιώματά του;; για  το μέχρι πού φτάνουν τα όρια των άλλων πάνω του;» λέει η Μαρία ενώ ο φόβος της παραμένει τι αποτύπωμα άφησε η προσωπική της ιστορία στα παιδιά της και πως θα λειτουργήσουν στις δικές τους σχέσεις.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Στη Λέσβο λειτουργεί ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών ενώ λειτουργεί και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Μυτιλήνης 22510-34470.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος