Μ. Λογοθέτης: Στην τελική ευθεία ο σχεδιασμός για τη μετεγκατάσταση του ΚΥΤ Σάμου – Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

Εκατόν πενήντα μετανάστες εμβολιάστηκαν ήδη από την Πέμπτη που ξεκίνησε ο μαζικός εμβολιασμός στο ΚΥΤ Σάμου. Σύμφωνα με τον Γ.Γ Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνο Λογοθέτη, οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες προκειμένου ο πληθυσμός να θωρακιστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Oι διαμένοντες στο ΚΥΤ σήμερα είναι 1.778 ενώ το 30% των μεταναστών είναι κάτω των 18 ετών οπότε αν υπολογίσει κανείς και όσους έχουν νοσήσει δε θα αργήσει να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός σε όλους» ανέφερε ο κ. Λογοθέτης.

Για το θέμα της μεταστέγασης ο κ. Λογοθέτης ανέφερε ότι δε μπορεί τη δεδομένη στιγμή να υπάρξει ακριβής ημερομηνία, καθώς υπάρχει μια εκκρεμότητα από την Αστυνομία για την έκδοση διαβατηρίων σε 500 άτομα. Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπάρξουν αρκετές αναχωρήσεις, και στόχος είναι ο αριθμός να είναι περίπου στους 1.000 για να επιτευχθεί με τον σωστό τρόπο η μετεγκατάστασή τους, ενώ σημείωσε ότι η μεταφορά θα γίνει στην πρώτη δομή που κατασκευάστηκε στη θέση Ζερβού χωρίς να χρειάζεται η ολοκλήρωση όλης της νέας δομής. «Για μία ή δύο εβδομάδες καθυστέρηση δε θα υπάρξει πρόβλημα όταν έξι χρόνια οι κάτοικοι της Σάμου ταλαιπωρούνται από αυτή τη δομή» τόνισε.

Όσον αφορά την επέκταση της δομής στη Ζερβού, είπε ότι δεν υπάρχουν νέες ενοικιάσεις απλά ξεκαθαρίζουν τα προβλήματα που υπήρχαν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς πολλών οικοπέδων και ανακοινώνονται οι εκμισθώσεις.

Ο γ.γ. του υπουργείου ανέφερε ότι το πιο σημαντικό είναι να γίνει σωστά η μεταστέγαση με τη συνδρομή όλων των υπηρεσιών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στρατού χωρίς να υπάρξει όχληση στην πόλη. Επίσης αναφέρθηκε στην περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής που συνδέεται άμεσα με το χρονοδιάγραμμα της μεταφοράς, καθώς υπάρχουν χιλιάδες τρωκτικά των οποίων πρέπει να σχεδιαστεί η απομάκρυνση χωρίς να γεμίσει η πόλη -η μεταφορά των απορριμμάτων παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα αλλά και η περιφρούρηση της περιοχής ώστε να μην εκδηλωθεί πυρκαγιά. «Θα πρέπει να υπάρξει ενδεχομένως αναδάσωση της περιοχής αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνουν με σχέδιο και πρόγραμμα ώστε να εξασφαλιστεί το βέλτιστο αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λογοθέτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος