Λήμνος: Ταλαιπωρία για 516 επιβάτες – Δεύτερη βλάβη στο Aqua Star μέσα σε πέντε μέρες

Νέα ταλαιπωρία των επιβατών και επισκεπτών της Λήμνου μετά τη δεύτερη βλάβη που υπέστη μέσα στις πέντε μέρες που έχει δρομολογηθεί στη γραμμή το υπέργηρο πλοίο Άκουα Σταρ, 46 ετών.   Το προγραμματισμένο, για χθες (18/8/2021) στις 12:00 το μεσημέρι, δρομολόγιο για Αη Στράτη – Καβάλα αναχώρησε στις επτά το απόγευμα, με τους 516 επιβάτες να καταγγέλλουν αυτή την υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της Λήμνου. Το πλοίο υπέστη βλάβη στον καταπέλτη του και ανέμενε τεχνικό από την Αθήνα, το πλήρωμά του ωστόσο κατάφερε και επιδιόρθωσε το πρόβλημα. Ανατροπή δρομολογίων , ταλαιπωρία για τους επιβάτες , δυσφήμιση για το νησί που έχει κατακλυστεί από κόσμο καθώς φέτος οι αφίξεις Ελλήνων και ξένων επισκεπτών ξεπερνούν τις αφίξεις του 2019.

Επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απέστειλαν, ο Έπαρχος Λήμνου και οι Δήμαρχοι Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου. Ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων για την επίλυση του πολύ σοβαρού προβλήματος που έχει οδηγήσει σε μεγάλη ταλαιπωρία κατοίκους και επισκέπτες των νησιών, καθώς δρομολογήθηκε πλοίο στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα, το οποίο αδυνατεί να εκτελέσει ομαλά τα δρομολόγια, με αποτέλεσμα να πλήττεται έντονα ο τουρισμός, αλλά και όσοι άλλοι μετακινούνται ακτοπλοϊκώς.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου καλούν σε ανοιχτή σύσκεψη φορέων, εργατικών σωματείων και συλλόγων καθώς και κατοίκων την Κυριακή 22 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας. Θεωρεί ότι η κατάσταση αυτή , προετοιμάζει και για την όξυνση των προβλημάτων με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα αντιμετωπίσουν οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού όλους τους επόμενους μήνες του χρόνου, εκτός της τουριστικής περιόδου και ζητούν σύγχρονα και ασφαλή πλοία με καθημερινή σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα και τα υπόλοιπα νησιά, φτηνά ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια αλλά και ναυτεργάτες που να χαίρουν των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος