Λήμνος: Ματαίωση της μελέτης αναδασμού της Ατσικής – Διαμαρτυρία της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ματαιώνεται η διαδικασία ανάθεσης της δημόσιας σύμβασης της μελέτης για τον Αναδασμό  Ατσικής Λήμνου καθώς το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων δεν ενέκρινε τους επιπλέον όρους της προκήρυξης και το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή, εν όψει και της Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου  Βορείου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στη Λήμνο και θα συζητηθεί το θέμα αυτό.

Για την εξέλιξη όμως αυτή την αντίδρασή του εξέφρασε ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Αμπαζής κατά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής , επιρρίπτοντας ευθύνες στην Περιφερειακή Αρχή καθώς όπως είπε «από το Γενάρη είχε εγκριθεί η προώθησης της μελέτης,  ενώ και οι πολιτικές αποφάσεις της, όσον αφορά τη διαμόρφωση του πλαισίου των ειδικών όρων, οδήγησαν στην εισήγηση για ματαίωση της διαδικασίας ανάθεσης της μελέτης Αναδασμού της Ατσικής».

«Φυσικά,  ο αναδασμός από μόνος του δεν εξασφαλίζει την επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτών αφού παραμένουν βασικά προβλήματα όπως κόστος παραγωγής, τα καλλιεργητικά μέσα, το κόστος της μεταφοράς των καλλιεργητικών μέσων, οι υπέρογκες τιμές στη μεταφορά του νερού και του ρεύματος» επεσήμανε ο κ. Αμπαζής και τόνισε ότι πρέπει άμεσα να γίνει παρέμβαση στα Υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να εξευρεθούν οι πόροι της κάλυψης του συνολικού κόστους της Μελέτης Αναδασμού με προϋπολογισμό 1.249.232 € καθώς πέρα από τις 500.000 ευρώ που δόθηκαν από το Υπ. Εσωτερικών δεν έχει εξηγηθεί πως θα καλυφθεί το υπόλοιπο ποσό της μελέτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος