Ένα νέο Λημνιακό snack (το πρώτο στο είδος του) το «Black Waves», είναι ένα καινοτόμο, οικολογικό σνακ, που συνδυάζει 100% αγνά υλικά Λήμνου παρασκευάστηκε από τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής (Τ.Ε.Τ.Δ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Λημνιακής εταιρίας παραδοσιακών προϊόντων ΧΡΥΣΑΦΗΣ Α.Ε. Η πολύχρονη, πολυεπίπεδη και πάνω από όλα δημιουργική συνεργασία, που ξεκίνησε από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του πανεπιστημιακού τμήματος με τις λημνιακές επιχειρήσεις, συνεχίζεται με αποτελεσματικότητα και περνάει πλέον σε ένα νέο επίπεδο αυτό της δημιουργίας άκρως καινοτόμων, μοναδικών διατροφικών τροφίμων από τοπικές κυρίως πρώτες ύλες.
Με σκοπό την συμμετοχή του Τμήματος στον φετινό διαγωνισμό Ecotrophelia 2016 οι δύο φορείς από κοινού δημιούργησαν Αυτό το θρεπτικό σνακ, που είναι ιδανικό για κατανάλωση για κάθε στιγμή της ημέρας, περιέχει το μοναδικό αλεύρι Μαυραγάνι, τυρί από την Λήμνο, το «Καλαθάκι» (Π.Ο.Π.), καθώς και ελιές από τη Μυτιλήνη. Ακόμα, περιέχει λιναρόσπορο και βιολογικά φυτικά εκχυλίσματα βοτάνων (μύρτιλο και φασκόμηλο), τα οποία ανήκουν στα υπερ – τρόφιμα και δίνουν μια μοναδική γεύση στα κράκερ. Τα «Black Waves» είναι καινοτόμα κράκερ πλούσια σε α-λινολενικό οξύ, βιταμίνες Α και Ε, ασβέστιο, σίδηρο και αντιοξειδωτικές ενώσεις. Η μοναδική τους σύσταση, ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, μπορεί να συμβάλλει στην προαγωγή της υγείας του ανθρώπου. Το προϊόν παρήχθη από την ομάδα φοιτητών: Λιόλιου Αντωνία, Μαυροπούλου Ραφαέλα, Ντρίγιου Ιωάννη, Ντρίγιου Βάια με τη βοήθεια του Καθ. Κουτελιδάκη Αντώνη και υπεύθυνο από πλευρά εταιρείας τον Παναγιώτη Χρυσάφη. Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι η παραγωγή του προϊόντος και η ενσωμάτωση του στην κατηγορία των καινοτόμων προϊόντων που αναπτύσσει εδώ και μερικά χρόνια.
Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος