Λέσβος: Ζητήματα προσαρμογής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αντικείμενο διημερίδας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διημερίδας που συνδιοργάνωσαν η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας», σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με θέμα «Κλιματική Κρίση: Βιώσιμες οικολογικές λύσεις».

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, δράσεις, ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες ηφαιστειακών κρασιών απετέλεσαν ένα διήμερο ενημέρωσης και έμπνευσης.

Στο πλαίσιο της διημερίδας ο Δρ Ηλίας Βαλιάκος Προισταμενος του Τμήματος Ερευνών και Έργων του Μουσείου παρουσίασε τις παρεμβάσεις και δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Πράσινο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λεσβου” για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την ανάδειξη δράσεων ευαισθητοποίησης για την κλιματική κρίση!

Ο γεωλόγος του Μουσείου Λουκάς Σαββέλος παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δεινοθήρια και Σεκόιες που συνάντησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες.

Λέσβος: Ζητήματα προσαρμογής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αντικείμενο διημερίδας

Επίσης ο Μιχάλης Μαρμάρου και ο Ηλιας Καστρινέλλης παρουσίασαν τις δράσεις της ΚοινΣΕπ «Ηφαίστειο Ανεμώτιας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος