Λέσβος: Ξεκινά το έργο αναβάθμισης του παλαιού Σαπωνοποιείου- Πολύκεντρου Πλωμαρίου

Εντός του επόμενου μήνα, ένα ακόμη μεγάλο έργο ξεκινά να υλοποιείται στο Πλωμάρι. Πρόκειται για την αναβάθμιση – συντήρηση του Πολυκέντρου Πλωμαρίου που στεγάζεται στο παλαιό Σαπωνοποιείο, που κτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και είχε ανακαινιστεί το 2001.

Ήδη ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνυπέγραψε με την εργοληπτική εταιρεία τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου, εντός 12 μηνών. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 286.253 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Περιφερειακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου.

Οι εργασίες που προβλέπονται είναι:

Α) Καθαίρεση σαθρών επιχρισμάτων στους εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους, αντικατάσταση των ξύλινων κουφωμάτων με τοποθέτηση διπλών υαλοπινάκων, επιχρίσματα και ελαιοχρωματισμός. Επίσης, θα εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ και θα επισκευαστεί πλήρως η στέγη.

Β) Ύδρευσης – αποχέτευσης και θα εξασφαλιστεί νέο σύστημα ψύξης- θέρμανσης, φωτισμού, πυρασφάλειας, μικροφωνικό και ηχητικό.

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής, δήλωσε ότι «με τις παρεμβάσεις μας ως Δημοτική Αρχή Κύτελη και αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, θα δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη υπεραξία στο Πλωμάρι και θα το καταστήσουμε σημαντικό κέντρο του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Ήδη, τα διάφορα έργα που υλοποιούνται και αυτά που δρομολογούνται καταδεικνύουν τη βούληση και το στόχο μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος