Λέσβος: Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας 25χρονου που νοσηλεύεται με μυοκαρδίτιδα Εξετάζεται αν συνδέεται με τον εμβολιασμό του

Με μυοκαρδίτιδα νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική του Βοστάνειου νοσοκομείου Μυτιλήνης 25χρονος ο οποίος το Σάββατο ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του. Δυο μέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου ο νεαρός άνδρας ένιωσε πόνο στο στήθος και εισήχθη στο νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του βαίνει βελτιούμενη ενώ τα στοιχεία την κλινικής του εικόνας έχει στα χέρια της η αρμόδια επιτροπή που θα εξετάσει αν πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου.

Όπως σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου η υπεύθυνη γιατρός του εμβολιαστικού κέντρου του Βοστάνειου νοσοκομείου, που εργάζεται και στην καρδιολογική κλινική Ευρυδίκη Λουκίδου «η κατάσταση του νεαρού είναι καλή και η αρμόδια επιτροπή θα αποφανθεί αν η μυοκαρδίτιδα που εκδηλώθηκε τρεις μέρες μετά τον εμβολιασμό του είναι παρενέργεια του εμβολίου. Η μυοκαρδίτιδα είναι μια παρενέργεια που καταγράφεται  από το εμβόλιο, σε συχνότητα μία στις 10.000 – 100.000 αλλά σύμφωνα με τις μελέτες εξελίσσεται καλά και δεν είναι θανατηφόρα».

Προβλήματα πάντως δημιουργούνται πλέον στα εμβολιαστικά κέντρα από την χαμηλή προσέλευση των πολιτών. Τα περισσότερα κέντρα στην πλατφόρμα των ραντεβού εμφανίζονται να λειτουργούν από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Στα περισσότερα όμως εμβολιαστικά κέντρα, η προσέλευση περιορίζεται σε μονοψήφιο αριθμό την ημέρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα τόσο στα εμβόλια , αφού το φιαλίδιο που ανοίγεται μέσα σε λίγες ώρες θα πρέπει να καταναλωθεί αλλά και στο διαθέσιμο προσωπικό που πλέον λείπει από τις δομές υγείας μετά και τις αναστολές υγειονομικών.

Στη Λέσβο έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 44.135 πολίτες,  σχεδόν το 51%  του συνολικού πληθυσμού του νησιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος