Λέσβος: Τρία σχολεία υπό κατάληψη – 61 τα νέα κρούσματα στα σχολεία

Αυξημένα είναι σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία της Λέσβου όπου δηλώθηκαν 42 νέες μολύνσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 19 στην Δευτεροβάθμια.

Τρία σχολεία τελούν υπό κατάληψη στη Λέσβο. Συγκεκριμένα τα ΕΠΑΛ Πλωμαρίου και Καλλονής και το γυμνάσιο της Ερεσού , όπου από τα παιδιά προτάσσονται αιτήματα για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού. Ένα επιπλέον αίτημα που μπαίνει από την Ερεσό είναι η απουσία καθηγητή αγγλικών που όμως σήμερα επέστρεψε στη θέση του όπως ενημέρωσε την ΕΡΤ Αιγαίου ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Τίμος Θεοφανέλλης.

Όπως τα ίδια τα παιδιά ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους, υπάρχουν περιπτώσεις που τα self test δε γίνονται στο σπίτι ενώ δηλώνεται αρνητικό αποτέλεσμα στην πλατφόρμα . Στα αιτήματά τους τα παιδιά ζητούν να υπάρχει έλεγχος αν γίνονται αυτά τα τεστ κάτι όμως που πρακτικά είναι αδύνατο.

Όσον αφορά τα κενά, λόγω covid, στα 33 από τα 60 σχολεία για τα οποία έχουν κατατεθεί στοιχεία στη Δευτεροβάθμια, απουσιάζουν τρεις καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να προσληφθούν 20 εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τα κενά που προκύπτουν .

19 νέα κρούσματα έχουν δηλωθεί μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου, από τα οποία τα δύο σε εκπαιδευτικούς και τα 17 σε μαθητές  σε γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Λέσβου ενώ για πρώτη φορά καταγράφονται δύο κρούσματα στο γυμνάσιο του Αγίου Ευστρατίου.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σήμερα απουσιάζουν επτά εκπαιδευτικοί με κορονοϊό και οι διευθύνσεις των σχολείων εκ των έσω καλύπτουν τα κενά με δασκάλους ειδικοτήτων , ειδικής αγωγής ή ενισχυτικής διδασκαλίας. Η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου έχει ζητήσει την πρόσληψη τουλάχιστον 10 δασκάλων για την κάλυψη των κενών και εντός της εβδομάδας θα τοποθετηθούν τουλάχιστον τέσσερις.

Συνολικά 42 νέες μολύνσεις δηλώθηκαν, σήμερα, στα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Νομού Λέσβου . Σε ορισμένα από αυτά τα σχολεία παρατηρούνται αυξημένα κρούσματα όπως στο 5ο δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης όπου καταγράφονται 7 νέες  μολύνσεις  ή στο 2ο νηπιαγωγείο Μύρινας με επίσης 7 μολύνσεις αλλά σε κανένα τμήμα δεν συμπληρώνεται το 50%+1 των νοσούντων μαθητών και λειτουργούν κανονικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος