Λέσβος: «Του γιαλού κι του μπαχτσέ τ’ αρώματα» -1ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων Περάματος

Να αναδείξει τον πολιτιστικό πλούτο, τη γαστρονομία , τους δημιουργούς και τις παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής της Γέρας φιλοδοξεί το 1ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων Περάματος που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο 12 και 13 Αυγούστου στο Πέραμα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιπρόεδρος της τοπικής κοιν΄’οτητας Δημήτρης Χιώτης, «υπό τη διοργάνωση της τοπικής κοινότητας Περάματος και τη στήριξη του δήμου Μυτιλήνης, οι κάτοικοι της περιοχής ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν ένα πλούσιο διήμερο».

Σήμερα οι τοπικές κουζίνες θα παρουσιάσουν αλμυρές συνταγές, από γκιουζλεμέδες, και παπαλίνα μέχρι και παρασκευή παραδοσιακού τραχανά, ενώ αύριο θα παρουσιαστούν γλυκές παραδοσιακές συνταγές.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου και ζωγραφικής ντόπιων δημιουργών ενώ ο πολιτιστικός σύλλογος Παπάδου θα κάνει επίδειξη της υφαντικής τέχνης που χάνεται.

Τοπικά χορευτικά και μουσικά σχήματα θα πλαισιώσουν την εκδήλωση που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος