Λέσβος: Τα πρώτα πρόστιμα σε κτηνοτροφικές μονάδες που μετατράπηκαν σε σκουπιδότοπους

Πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ επέβαλε η διεύθυνση αγροτικής οικονομίας Λέσβου σε αγροτικές μονάδες που οι ιδιοκτήτες τους μετέτρεψαν σε σκουπιδότοπους.

Σύμφωνα με τον κώδικα ορθής γεωργικής πρακτικής καθώς και της πολλαπλής συμμόρφωσης, οι αγρότες πρέπει να διατηρούν καθαρές τις μονάδες τους και για την  ευζωία των ζώων αλλά και την προΐστασαι του περιβάλλοντος. Σε διαφορετική περίπτωση προβλέπονται πρόστιμα.

Διαπιστώθηκαν ελλείψεις όσον αναφορά την προστασία του περιβάλλοντος και την λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων σε συνάρτηση με την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία αλλά και τη νομοθεσία σχετικά με τις κτηνοτροφικές μονάδες, κατά περίπτωση. Κατά των σχετικών αποφάσεων οι παραβάτες μπορούν να ασκήσουν προσφυγή

Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου Γιώργο Λαγουτάρης μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου παρακαλεί τους αγρότες να μεριμνήσουν, «ήδη έχουν γίνει πολλές συστάσεις για το θέμα και από δω και πέρα θα επιβάλλεται ότι αναλογεί , δεν είναι ευχάριστο για κανέναν ειδικά σε αυτή την περίοδο να επιβάλλονται τέτοια πρόστιμα αλλά δε γίνεται αλλιώς. Τα πρόστιμα που προβλέπονται ξεκινούν από 1000 ευρώ και κλιμακώνονται ανάλογα με την παράβαση.»  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος