Λέσβος: Συνάντηση Μουσικών σχολείων στη Μυτιλήνη στους 12ους αγώνες μουσικής

Πέντε μουσικά σχολεία θα συναντηθούν μέχρι σήμερα Σάββατο 13 Απριλίου στη Μυτιλήνη στους 12oυς μουσικούς μαθητικούς αγώνες.

230 φιλοξενούμενοι μαθητές από τα μουσικά σχολεία Αθηνών, Πειραιά και Χίου που μαζί με τα Μουσικά σχολεία Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου συμμετέχουν στον 12 μαθητικό διαγωνισμό μουσικής με 320 διαγωνιζόμενους μαθητές,  που φέτος ξεπερνά κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών, όπως είπε ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, Σταύρος Ανδρεαδέλλης.

Οι Αγώνες διεξήχθησαν  στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 11 και 12 Απριλίου το πρωί. Οι 320 διαγωνιζόμενοι έλαβαν μέρος  με ένα μουσικό κομμάτι ελεύθερης και δικής τους επιλογής, σε μια ή περισσότερες κατηγορίες σε Ατομικό Μουσικό Όργανο,  Ατομικό Τραγούδι και στα Μουσικά Σύνολα Σχολείου.   

Τα απογεύματα, τα μουσικά σχολεία θα μας χαρίσουν μουσικές συναντήσεις και παραστάσεις με τη συμμετοχή 22 μουσικών συνόλων αλλά και ενός θεατρικού.

Η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων των μουσικών αγώνων έγινε την Παρασκευή , στις 19:30 , ενώ σήμερα πρωί και απόγευμα θα παρουσιαστούν μουσικά σύνολα των σχολείων.

Τους μουσικούς αγώνες διοργανώνουν το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Επάνω Σκάλα», ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Μυτιλήνης  υπό την αιγίδα του Δήμου Μυτιλήνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος