Λέσβος: Συλλαλητήριο στις 8/3 από τον Προοδευτικό Σύλλογο Γυναικών

Συλλαλητήριο στην πλατεία Σαπφούς διοργανώνει στις 8 Μαρτίου, μέρα που είναι αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών, ο Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Μυτιλήνης, μέλος της ΟΓΕ, για την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία.

“Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα τιμηθεί με τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν στην περιοχή μας”, σημειώνει ο προοδευτικός σύλλογος γυναικών και καλεί τις γυναίκες “να ξεσηκωθούν ενάντια στους πολέμους που βάζουν τους λαούς σε θανάσιμους κινδύνους και τους καταδικάζουν στη φτώχεια και στην προσφυγιά”.

Καλεί τα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων και των συνταξιούχων, τους πολιτιστικούς συλλόγους και όλους τους φορείς του νησιού να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο την Τρίτη, 8 Μάρτη 2022, στις 6:30 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς.

Διεκδικούν, όπως αναφέρουν:

-Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας με οποιονδήποτε τρόπο και πρόσχημα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

-Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.

-Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες πολεμικές αποστολές.

-Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

-Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων κ.α. που τα υπηρετούν, το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον από τους πολέμους που σχεδιάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και υλοποιούν οι κυβερνήσεις που τους εξυπηρετούν.

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Μυτιλήνης, όπως σημειώνει: “προτάσσει τις ανάγκες των γυναικών στην εργασία, στην υγεία, στην προστασία της μητρότητας, στη μόρφωση, στην ειρήνη. Μετατρέπει τον θυμό και την αγανάκτηση σε συλλογική δράση και αγώνα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος