Λέσβος: Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι Βρισαγώτες για τις καθυστερήσεις ανοικοδόμησης 7 χρόνια μετά το σεισμό

«Στο συνήγορο του πολίτη και στον εισαγγελέα θα απευθυνθούν οι Βρισαγώτες για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ανοικοδόμηση του χωριού αλλά και την άρση της επικινδυνότητας 7 χρόνια μετά το μεγάλο σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που ισοπέδωσε τη Βρίσα», είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του συλλόγου Βρισαγωτών της Αθήνας  Κώστας Σταυρινός. Τις διαμαρτυρίες τους για τις μεγάλες καθυστερήσεις κατέθεσαν στην ΕΡΤ και οι σεισμοπαθείς με τον σύλλογο σεισμοπλήκτων .

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει ότι «επτά ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται από τον φονικό σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, που αφαίρεσε την ζωή της συγχωριανής μας Ελένης Βαλελή και ισοπέδωσε το χωριό μας, που  εξακολουθεί και σήμερα, επτά χρόνια μετά,  να τελεί υπό το καθεστώς της κηρυχθείσας « κατάστασης επικινδυνότητας» και όσοι συγχωριανοί μας  ζουν,  σε όσα ελάχιστα σπίτια άντεξαν ή σε όσα, με χίλιους κόπους, κατάφεραν να ανοικοδομήσουν ή να επισκευάσουν λίγα και αυτά, τελούν και εκείνοι υπό το καθεστώς  μιας ιδιότυπης μορφής ομηρείας, με κατεστραμμένες τις δύο εκκλησίες του χωριού, εκ των οποίων η μία μεταβυζαντινό μνημείο, με τα παιδιά του χωριού να φοιτούν σε σχολείο, που στεγάζεται σε κοντέϊνερ, με κατεστραμμένα τα κοινοτικά κτίρια, χωρίς μια έστω υποτυπώδη αγορά με  καταστήματα και καφενεία, όπου οι άνθρωποι θα συνευρίσκονται και θα υπάρχει στοιχειωδώς η αίσθηση της κοινότητας. Για να επανέλθει όμως το χωριό μας σε μια σχετική κανονικότητα και να γίνουν όλα τα παραπάνω έργα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αρθεί  η κατάσταση επικινδυνότητας».

Για την άρση της επικινδυνότητα ο κ. Σταυρινός είπε ότι μετά από τις επαφές του συλλόγου με μηχανικούς διαπίστωσαν ότι απαιτείται ολοκληρωμένη μελέτη που πρέπει να αναλάβει η Περιφέρεια , σύμφωνα με τον κ. Σταυρινό, και θα κοστίσει περί τα 250.000. Εν συνεχεία ο δήμος θα πρέπει να αναλάβει και να ζητήσει άρση επικινδυνότητας.

Όμως οι Βρισαγώτες αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημέρωση για το που βρίσκεται η διαδικασία και ο μόνος δρόμος που μένει είναι η ενημέρωση του εισαγγελέα και η προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Λέσβος: Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι Βρισαγώτες για τις καθυστερήσεις ανοικοδόμησης 7 χρόνια μετά το σεισμό

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος