Λέσβος: Στελέχη της 1ης ΕΜΑΚ εκπαιδεύουν τους πυροσβέστες στην έρευνα και διάσωση, μετά από σεισμό

Εκπαιδεύσεις προσωπικού και ασκήσεις επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών όπως για παράδειγμα των συνεπειών που προκαλεί ένας σεισμός πραγματοποιεί η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα Τετάρτη ξεκινά στη Μυτιλήνη ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με θέμα «Αντιστηρίξεις, υποστυλώσεις, τεχνικές διείσδυσης και αναζήτησης ατόμων σε κτίρια που έχουν υποστεί κατάρρευση».

Το πρόγραμμα αφορά θεωρητική εκπαίδευση που θα γίνει στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου στις 09:00 και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με θεωρητική εκπαίδευση στο χώρο του εργοστασίου Σουρλάγκα στο Πέραμα Γέρας.

Την εκπαίδευση θα κάνουν δύο στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος με μεγάλη εμπειρία στις διασώσεις.

Πρόκειται για τους:

Πυραγο Νίκα Κωνσταντίνο, ο οποίος υπηρετεί στην γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, μέλος της ομάδας έρευνας και διάσωσης 1ης ΕΜΑΚ του πυροσβεστικού σώματος ο οποίος είχε μιλήσει στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ για τις στιγμές που σημάδεψαν την ελληνική αποστολή στα ερείπια της Τουρκίας και την διάσωση της 20χρονης Αϊρίν που είχε εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια.

και τον Ανθυποπυραγο Βεΐζη Παναγιώτη, αρχιτέκτονα μηχανικό,  ο οποίος υπηρετεί στο αρχηγείο πυροσβεστικού σώματος, μέλος της ομάδας έρευνας και διάσωσης 1ης ΕΜΑΚ του πυροσβεστικού σώματος.

Η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Βορείου Αιγαίου, έχοντας ως γνώμονα την ανάγκη για διαρκή εκπαίδευση και εξοικείωση του προσωπικού της, προς εκπλήρωση της αποστολής του Πυροσβεστικού Σώματος ως επιχειρησιακού βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας, απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Α.Π.Σ., ζητώντας τη διενέργεια σειράς εκπαιδεύσεων που ως στόχο έχουν την διατήρηση ετοιμότητας και εγρήγορσης του προσωπικού της. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και το τριήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης με θέμα «Αντιστηρίξεις, υποστυλώσεις, τεχνικές διείσδυσης και αναζήτησης ατόμων σε κτίρια που έχουν υποστεί κατάρρευση, που λαμβάνει χώρα από 28/2 μέχρι 01/3, με ομιλητές συναδέλφους Αξιωματικούς, που έχουν την ιδιότητα ταυτόχρονα και του τεχνικού επιστήμονα αλλά και ως μέλη της ομάδας έρευνας & διάσωσης της 1ης ΕΜΑΚ, δήλωσε στην ΕΡΤ Β. Αιγαίου ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου, Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Κυπριωτέλλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος